3FM nieuws

The Brahms zijn 3FM Serious Talent én winnen laatste podiumplek op deBeschaving!

  1. Nieuwschevron right
  2. The Brahms zijn 3FM Serious Talent én winnen laatste podiumplek op deBeschaving!

Barend en Wijnand bezorgde The Brahms op zondag 7 juni de verrassing van hun leven: ze wonnen namelijk de allerlaatste podiumplek op Festival deBeschaving en werden halsoverkop óók benoemd tot 3FM Serious Talent!

The Brahms (Fotograaf: Vincent Boon)

Wat een verrassing! The Brahms sloegen twee vliegen in één klap met winnen van de laatste spot op Festival deBeschaving (zaterdag 27 juni 2015) én met de bekroning tot 3FM Serious Talent. De band kwam eerder al langs bij Roosmarijn in 3voor12 en maakten in de 1uurservice van Xnoizz binnen een uur een tof nummer. Barend en Wijnand maakten op zondag 7 juni de band on air blij met dit fantastische nieuws.

The Brahms

The Brahms zijn ontstaan op de Herman Brood Academie en staan garant voor een mix van Afrikaanse grooves en dansbare indiepop. Na het winnen van de Utrecht Popprijs in 2014 begon de band met het opnemen van hun eerste EP. Deze maakten zij in samenwerking met Huub Reijnders in de Wisseloord Studios. Twee jaar later, op 3 maart 2015 was 'ie daar eindelijk: de debuut EP Meraki. Dit betekent zoiets als iets waar je al je energie, moeite, hart en ziel in hebt gestopt. Toepasselijke titel dus!

Single 'Golden'

In het jaar voor de release van hun eerste EP Meraki speelden The Brahms al in de grootste zalen van Nederland. Zo deden ze de aftershow voor The Kooks in de Heineken Music Hall en waren ze het support voor OK Go in de grote zaal van Paradiso. De komende tijd doet de band vooral eigen shows, waaronder op Festival deBeschaving. Bovenop alles is de single 'Golden' aan de playlist van 3voor12 toegevoegd! Nog niet gehoord? Check 'm hieronder!

Festival deBeschaving 2015

Wil je The Brahms live zien? Zorg er dan voor dat je nog een ticket bemachtigt voor deBeschaving! De Botanische Tuinen van het Utrecht Science Park worden dit jaar compleet omgetoverd tot een waar speelparadijs. Hier kun je onder andere nieuw talent ontdekken op de 3FM Serious Talent Stage en gevestigde nationale én internationale acts als Kensington, Typhoon en Circa Waves checken. Daarnaast is er een speciaal experimentenparcours. Klinkt spannend? Dit alles is slechts een kleine greep uit de programmering. Alle reden dus om je op zaterdag 27 juni naar deBeschaving te begeven!

Ster advertentie
Ster advertentie