3FM nieuws

Ja, Yungblud zegt fuck you tegen de oude generatie

  1. Nieuwschevron right
  2. Ja, Yungblud zegt fuck you tegen de oude generatie

Hij is tot nu toe duidelijk geweest in wat je van hem krijgt: ENERGIE, SUPERVEEL ENERGIE! Maar met dit nummer laat hij een andere kant van zichzelf zien, want met 'Psychotic Kids' geeft hij een kijkje in zijn brein. Yungbluds debuutalbum, 21st Century Liability, is sinds gisteren uit en daarom hoor je de single 'Psychotic Kids' vanaf deze week op 3FM.

Sociaal bewust dier

Dominic Harrison stopte met school en verhuisde op 16-jarige leeftijd vanuit het kleine Doncaster (waar bijvoorbeeld ook Louis Tomlinson van One Direction vandaan komt) naar de grote stad Londen om aan zijn muziekcarrière te werken. Met zijn muziek snijdt hij graag onderwerpen aan die volgens hem meer aandacht nodig hebben. Hij beschrijft zichzelf als een 'sociaal bewuste artiest die niet bang is om genre-overstijgende protestliedjes te maken'.

'Psychotic Kids'

'Psychotic Kids' is een mix van meerdere genres: reggae-dub, drum 'n bass en poprock. Het doet een beetje denken aan Twenty One Pilots hit 'Ride'. Een harde banger met een lekkere melodie.

Boodschap

De boodschap van het nummer is duidelijk: de jonge generatie weet wat ze wil, waar ze naartoe wil en hoe ze er moet komen. Hij vertelt: "Wanneer wij als jonge generatie met mensen van hetzelfde geslacht willen trouwen, dan moeten we dat kunnen doen. De oudere generatie moet dat niet tegenhouden. Als zij ons zien als gekken, kan ik alleen maar zeggen: 'come and take a ride in my psychotic mind'." Een kijkje in zijn brein? Graag! De clip zie je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontdek meer nieuwe muziek op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie