3FM nieuws

3voor12: Typhoon in de HMH, een overwinning voor de Nederhop

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Typhoon in de HMH, een overwinning voor de Nederhop

Afgelopen weekend sloot Typhoon zijn grootse Lobi Da Basi-tour af met twee shows in de HMH. 3voor12 was erbij, lees nu het verslag!

Zichtbaar tevreden overziet de rapper de zaal. “Met hiphop twee keer de HMH uitverkocht”, zegt hij. Even later bedankt broer en sidekick O-Dog in het speciaal alle mensen “die eigenlijk niet echt van hiphop houden, maar denken: die Typhoon heeft wel gelijk”. De spijker op zijn kop natuurlijk, want sinds die langverwachte plaat Lobi da Basi vorig jaar uitkwam heeft de Zwolse rapper (opgegroeid op de Veluwe) vele harten buiten de hiphopscene gewonnen. Hij stond op alle grote Nederlandse festivals, was te gast bij 24 Uur Met, won de 3voor12 Award, mocht het kritische 'Van De Regen Naar De Zon' over het Nederlandse slavernijverleden in de Ridderzaal spelen voor het koninklijk paar en de premier. en hij werd gevraagd het themalied voor Serious Request te maken - 'Niet Weglopen' is net uit - om maar wat te noemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vervelende jongen als die mic aan staat

De Lobi Da Basi-tour wordt afgesloten met twee shows in de HMH. Zijn grootste clubshows ooit, met ongetwijfeld veel “mensen die eigenlijk niet echt van hiphop houden, maar vinden dat Typhoon wel gelijk heeft” in het publiek. En toch doet hij geen enkele concessie, en is hij voornemens om de show niet slechts om Lobi Da Basi te laten draaien, maar om alles wat hij gedaan heeft. Zijn laatste album - feitelijk een rijkelijk gearrangeerde popplaat - mag dan meer dan alleen hiphop zijn, maar deze HMH-shows zijn wel degelijk een overwinning voor de Nederhop.

Al vroeg in de set is hij even niet de grote kleine liefdesprediker, maar gewoon weer even die vervelende jongen als die mic aan staat ten tijde van Opgezwolles debuutplaat Spuugdingen op de Mic (2001). 'Hoedenplank' door Rico en Sticks is halverwege de show al helemaal een hoogtepunt, zeker als die track even later in de mash-up gaat met Fakkelbrigade-anthem 'Koning, Keizer, Admiraal'. “Zijn jullie nu ontketend of zijn wij het”, lacht Typhoon naar het uitzinnige publiek.

Lees het hele verslag op 3voor12

Ster advertentie
Ster advertentie