3FM nieuws

Nieuw album Tori Amos in september

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album Tori Amos in september

In september komt het nieuw album van Tor Amos uit: Night of Hunters. Ze heeft zich alten inspireren door klassieke werken van de laatste 400 jaar. Ruime selectie.

De roodharige zangeres Tori Amos brengt voor het eerst haar nieuwe album uit op het Duitse label Deutsche Grammophon. Inhoudelijk zijn de liedjes geïnspireerd door een selectie klassieke werken van de laatste 400 jaar. Dat is nogal een ruime selectie.

De bedoeling van het album is om de klassieke traditie die Amos zelf al jaren in stand houdt, door te trekken in variaties op haar eigen thema's door inspiratie uit klassieke werken te halen en die een hommage te brengen door er eigentijdse composities van te maken. Amos doet zelf de productie van het album.

Tori Amos

Amos: “I have used the structure of a classical song cycle to tell an ongoing, modern story. The protagonist is a woman who finds herself in the dying embers of a relationship. In the course of one night she goes through an initiation of sorts that leads her to reinvent herself allowing the listener to follow her on a journey to explore complex musical and emotional subject matter.”

Carré

De zangeres, die wereldwijd meer dan 12 miljoen albums verkocht, komt na de release van het nieuwe album naar Europa, te beginnen in Finland. Op 17 oktober staat Amos in Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop daarvoor is zaterdag 7 mei begonnen.

Ster advertentie
Ster advertentie