3FM nieuws

Taylor Swift haalt al haar muziek van Spotify

  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift haalt al haar muziek van Spotify

Taylor Swift heeft al haar muziek van Spotify gehaald. De streamingdienst vraagt de immens populaire zangeres haar tracks weer online te zetten.

Niet verbaasd kijken als je de muziek van Taylor Swift niet meer op Spotify kan vinden, de zangeres heeft namelijk alles van de streamingdienst afgehaald, schrijft NME. Spotify vraagt de zangeres nu om haar muziek weer online te zetten.

Taylor geen fan van Spotify

Artiesten krijgen voor elk afgespeeld nummer op Spotify tussen de 0,006 en 0,084 dollar. Taylor vindt die vergoeding veel te laag, want met de verkoop van CD's en via iTunes wordt er meer verdiend. Het is niet de eerste keer dat Taylor haar muziek van Spotify haalt. In 2012 verwijderde ze het album Red van de dienst. Daarnaast schreef ze afgelopen jaar een kritisch artikel over Spotify in de Wall Street Journal.

Spotify vraagt Taylor haar muziek weer online te zetten

Spotify hoopt dat Taylor haar muziek weer terugzet op de dienst. In een verklaring zeggen ze: "We hopen dat ze van gedachten verandert en samen met ons werkt aan een muziekeconomie die voor iedereen werkt. Wij geloven dat fans muziek moeten kunnen luisteren wanneer en waar ze maar willen. Daarnaast moeten artiesten het recht hebben om betaald te worden voor hun werk en ze moeten beschermd worden tegen piraterij. Dat is waarom we bijna 70 procent van de omzet weer terug laten stromen naar de muziek community."

Pijn verzacht met afspeellijst

Taylor is heel populair op Spotify. De afgelopen maand luisterden maar liefst 16 miljoen mensen naar haar muziek via de streamingdienst. Daarnaast komen haar liedjes in 19 miljoen verschillende afspeellijsten voor. Spotify probeert de pijn van teleurgestelde fans te verzachten met de afspeellijst What To Play While Taylor Is Away.

Ster advertentie
Ster advertentie