3FM nieuws

NPO-NOS-gebouw ontruimd door gijzeling

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO-NOS-gebouw ontruimd door gijzeling

Op donderdagavond is het gebouw van de NOS en NPO ontruimd door een gijzeling bij het TV-journaal. Ook 3FM heeft korte tijd de uitzending moeten aanpassen.

Vlak voor het 8 uur-journaal van 29 januari op NPO 1 was er een korte gijzeling op de nieuwsredactie van de NOS. Hierdoor werd deze televisie-uitzending stilgelegd en werd er een tijd lang enkel gemeld dat er door omstandigheden geen uitzending mogelijk was.

>> Check de NOS voor details over de gijzeling en de laatste updates

Ook 3FM ontruimd

De 3FM-studio ligt ook op het Mediapark in Hilversum, niet ver van het NOS-gebouw. Hierdoor werd ook dit (deel) van het pand uit voorzorg ontruimd. Domien Verschuuren maakte op dat moment uitzending en is veilig naar buiten gegaan. Vanaf dat moment draaide er op de zender een korte periode alleen maar muziek.

Tijdelijk aangepaste uitzending 3FM

Domien zat niet veel later met Roosmarijn op een andere locatie en de uitzending werd, hoewel aangepast, weer hervat. Het NPO-gebouw werd rond 22:15 uur weer vrijgegeven en de uitzendingen van 3FM zijn vanaf 1:00 uur weer vanuit de normale studio uitgezonden.

The day after

3FM zendt dus gewoon weer uit vanuit de studio op het Mediapark in Hilversum. De schrik zat er wel even in, maar elke DJ maakt vandaag 'gewoon' zijn programma. Domien zette het volgende nog op Facebook...

Ster advertentie
Ster advertentie