3FM nieuws

Nederlandstalige poptrio WIES live met ‘Leugenaar II’ en ‘Sigaret’

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandstalige poptrio WIES live met ‘Leugenaar II’ en ‘Sigaret’

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Dit keer met WIES die twee catchy tracks van hun nieuwe album Alles Anders spelen.

Alles Anders

Het Nederlandstalige poptrio WIES, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser, werd in 2018 opgericht. In korte tijd wonnen ze de Grote Prijs van Nederland en de 3FM Talent Award en in 2021 kwam het debuutalbum Het Is Een WIES uit. Ruim twee jaar later bracht de drie-eenheid vorige week vrijdag hun tweede album Alles Anders uit.

In de studio bij Jamie en Olivier vertelt Jeanne over het verschil tussen de twee platen: “De eerste plaat was vooral vanuit wat we live en vanuit de repetitieruimte deden. Dat was een soort ideale setlist van wat we toen deden. Nu hebben we echt de tijd genomen en meer vanuit een concept gewerkt.”

Check het volledige interview hieronder:

Op Alles Anders staan "herkenbare boodschappen over leven en dood, vreugde en verdriet, liefde en pijn: een tijdscapsule vol belangrijke momenten waar iedereen zich in kan herkennen" en op Instagram deelt de band dat het eerste liedje zelfs al in 2017 is geschreven!

‘Leugenaar II’ en 'Sigaret’

Op het album staat de single ‘Leugenaar II’, de opvolger van ‘Leugenaar’. “Het eerste nummer ging over een vriend van mij die twee gezichten bleek te hebben en iedereen voorloog,’ vertelt Jeanne in een interview met 3voor12. “Ik heb toen ‘Leugenaar’ vanuit zijn perspectief geschreven om te begrijpen hoe hij tot dat punt kwam. Daarna is de vraag blijven hangen: hoe zou het nu met hem gaan? Hoe kijkt hij naar wat hij heeft achtergelaten? Ik hoop met spijt, vanuit dat perspectief heb ik het liedje geschreven.” Het trio speelde naast ‘Leugenaar II’ ook 'Sigaret’. Check het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tour

Op 16 november trapt WIES de ‘Alles Anders’ tour af in de Maassilo in Rotterdam, waarna Nijmegen, Groningen, Utrecht, Tilburg, Amsterdam en zelfs Antwerpen ook nog op de planning staan!

Ster advertentie
Ster advertentie