3FM nieuws

Crowdfunding-project tegen optreden Nickelback

  1. Nieuwschevron right
  2. Crowdfunding-project tegen optreden Nickelback

Nickelback-hater Craig Mandell is een crowdfunding-project gestart om duizend dollar op te halen en er zo voor te zorgen dat de Canadese band niet in Londen komt spelen.

Waar de fans van de Foo Fighters heel enthousiast door middel van crowdfunding geld inzamelen voor een concert van hun favoriete band, doet de Brit Craig Mandell precies het tegenovergestelde. Hij zamelt geld in via Kickstarter zodat Nickelback niet in zijn woonplaats Londen komt spelen.

Don't Let Nickel Back

Craig probeert via Kickstarter duizend dollar in te zamelen voor de campagne Don't Let Nickel Back. Op de pagina schrijft hij: "Met jouw hulp kunnen we ervoor zorgen dat de band hier geen optredens plant, hier niet probeert te komen of dat ze zelfs maar hierheen bellen." Daarnaast vertelt hij aan NME: "Stel je voor, duizend - misschien zelfs tienduizend muziekliefhebbers - die allemaal niet aanwezig zijn bij een exclusief Nickelback-concert. Het wordt fantastisch."

E-mail naar management

Er zijn verschillende manieren om te doneren. Wanneer je een dollar overmaakt, wordt er een e-mail gestuurd naar het management van Nickelback met het vriendelijke verzoek of de band in de toekomst niet in Londen zou willen spelen. Voor tien dollar wordt er een bericht gestuurd met daarin een sterke bewoording, heel veel hoofdletters en brutale smileys. En voor vijftig dollar stuurt Craig de band een mp3-bestand met daarop muziek van Nickelback.

Opbrengst naar het goede doel

Tot nu toe heeft Craig 87 dollar ingezameld en er staan nog 27 dagen op de teller. Hij heeft beloofd het geld niet in zijn eigen zak te steken, maar het aan een goed doel te schenken. Of de campagne ook echt gaat werken is nog maar de vraag. Nickelback komt op 17 november met het nieuwe album No Fixed Adress, maar ze hebben nog geen tour aangekondigd.

Ster advertentie
Ster advertentie