3FM nieuws

Circa Waves na 'amazing' show live bij 3FM

  1. Nieuwschevron right
  2. Circa Waves na 'amazing' show live bij 3FM

Met de dubieuze dampen nog om zich heen na een optreden in EKKO, Utrecht stapten de mannen van Circa Waves bij Giel naar binnen.

Foto: Ben Houdijk

Donderdagavond rockten (maar dus écht rockten) de Britse heren van Circa Waves poppodium EKKO in Utrecht helemaal plat. "Amazing," zoals frontman Kieran zelf zei. Onze fotograaf Ben was daar ook bij en legde vast wat voor feest dat was.

Op bezoek bij Giel

De ochtend erna stonden de mannen toch vroeg op om langs te komen bij 3FM, het station dat met heel veel liefde hun single 'T-Shirt Weather' Megahit maakte. Daar vertelde Colin, Sam, Joe en natuurlijk Kieran over hun album Young Chasers, waarvan de titeltrack de aanzet was tot hun succes en als demo voorzichtig aan airplay kreeg.

De favorietjes van Circa Waves door Circa Waves

De band hebben van dat album allemaal hun eigen favoriete liedjes. Groentje Colin vindt 'So Long' lekker spelen, vooral live. Sam kiest "ballad" 'Deserve This' als zijn favoriet. Joe gaat het lekkerste op slottrack 'Talking Out Loud'. Dan grapt frontman Kieran het liefste dat hij (zoals Giel al aanvoelde) graag 'the main man' genoemd wilde worden én 'Love Is Gone' de meest funky track vond.

'T-Shirt Weather' in je onderbroek

Dan was het bijna tijd om live hun Megahit te spelen, maar niet voor Kieran uitlegde waar hoe hij in vredesnaam op 'T-Shirt Weather' was gekomen. Daar is namelijk geen t-shirt aan te pas gekomen:

"Ik zat thuis op de bank in mijn onderbroek, terwijl het buiten regende. Ik wilde mezelf een beetje opvrolijken met een liedje. Zo ontstond 'T-Shirt Weather' min of meer spontaan."
- Kieran van Circa Waves

Live @ 3FM

Ze kwamen uiteindelijk bij 3FM om te spelen. Dat kunnen ze het beste. Na hun hitje, coverden ze ook 'Love Me Like You Do' van Ellie Goulding. Dat werd ineens een garagerockplaatje door vier jongens uit Liverpool (nee, niet The Beatles). Zeker het luisteren waard.

Circa Waves - 'T-Shirt Weather' (Live @ Giel)

Circa Waves - 'Love Me Like You Do' (Ellie Goulding-cover)

Circa Waves - 'Get Away' (Live @ Giel)

Ster advertentie
Ster advertentie