3FM nieuws

'Queen For A Day' van Anouk is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Queen For A Day' van Anouk is 3FM Album van de Week

Het is alweer het 17e album van Anouk en wat is het een fijne! Daarom is Queen For A Day deze week 3FM Album van de Week.

(foto: Raymond van Olphen)

>> Win het album hier!

Voordat haar zesde kindje komt, geeft Anouk nog even vol gas: in 2016 komen er twee (!) nieuwe albums van haar uit. De eerste is Queen For A Day, een popplaat vol fijne radioliedjes.

Twee albums?

Twee albums én een baby, da's nogal veel in één jaar. Maar daar is een logische verklaring voor: Anouk voelt zich schuldig dat ze door de geboorte van de kleine de rest van het jaar niet werkt. Ze heeft al bekend gemaakt dat ze pas in 2017 weer op gaat treden en heeft ook al iets verklapt over het volgende album: dat wordt wat meer underground, met minder liedjes die makkelijk de radio halen. Maar da's niet erg, want op Queen For A Day kunnen we een tijdje teren!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

If I Knew

Behalve de toegankelijke popnummers als 'Dirty Girl' en 'Let's Run Away Together', staat er ook een prachtige, persoonlijke track op het album. Anouk schreef 'If I Knew' voor een van haar beste vrienden, Patrick Smit. Hij was haar persoonlijke manager en deed eigenlijk alles voor haar: hij regelde veel voor haar kinderen, reed haar naar optredens en liep bijna altijd bij haar in huis. Hij overleed vorig jaar aan prostaatkanker. Het nummer gaat vooral over zijn familie: op de begrafenis van Patrick speechte zijn broer, en die zei dat hij nog zo veel dingen tegen Patrick had willen zeggen.

Luister hier het hele album!

Ster advertentie
Ster advertentie