3FM nieuws

Lily Allen moet stoppen met eigen label

  1. Nieuwschevron right
  2. Lily Allen moet stoppen met eigen label

Veel artiesten, zoals Ed Sheeran, beginnen een eigen platenmaatschappij. Lily Allen deed dat ook, maar ze moet nu na drie jaar de deuren van het label sluiten.

(fotograaf: Ben Houdijk)

Lily Allen heeft haar eigen platenmaatschappij INTO (In The Name Of) op moeten doeken, schrijft The Sun. Dat betekent dat onder andere Tom Odell en de Amerikaanse popband Cult op zoek moesten naar een ander label.

Tom Odell

INTO valt onder de platenmaatschappij van Sony en is in 2011 door Lily opgericht. Helaas is het haar niet gelukt om genoeg talent bij elkaar te verzamelen om het label staande te houden. Alleen singer-songwriter Tom Odell wist onder de hoede van Lily te scoren met zijn album Long Way Down. Gelukkig heeft hij nu een plekje gevonden bij Columbia Records. Hij kan dus lekker doorgaan met muziek maken en wij kunnen blijven hopen op nog meer prachtige nummers, zoals zijn recente cover van John Lennons 'Real Love'.

Platenmaatschappij opgedoekt

Een bron vertelde aan The Sun dat Lily tijd genoeg heeft gehad om wat van haar label te maken: "Ze hoopte dat ze veel talenten aan zich kon binden, maar het is precies het tegenovergestelde. Drie jaar is genoeg om dat te bereiken. Het heeft z'n tijd gehad." Een woordvoerder van Lily voegde hieraan toe: "Lily is heel erg blij dat Toms werk uitgebracht wordt bij Columbia, de distributeur van INTO. Lily zal binnenkort bekendmaken dat ze bij een andere platenmaatschappij een adviserende rol in nieuw talent gaat spelen."

Ster advertentie
Ster advertentie