3FM nieuws

Spreek je MIDI? Dan is dit de baan voor jou!

  1. Nieuwschevron right
  2. Spreek je MIDI? Dan is dit de baan voor jou!

De meest metal band ter wereld aller tijden ever zoekt een zanger.

Kun je een beetje zingen? Hou je van de metal van Black Sabbath, Motorhead, Metallica en Pantera en wil je een album maken? Dan is de vacature voor leadzanger van de Duitse band Compressorhead wellicht iets voor jou.

En oh ja, je moet een robot zijn.

Een wat?

Een robot dus. Compressorhead (klik hier voor meer info) bestaat vooralsnog uit drie robots, vervaardigd uit voornamelijk afval: Fingers, de gitarist met 78 vingers; Bones, de bassist met vliegensvlugge vingers en minutieuze nauwkeurigheid en Stickboy, de vierhandige drummer met zijn hulpje Stickboy Junior, die puur en alleen de hihat bestuurt.

De drie ingenieurs achter Compressorhead tourden al de hele wereld over met hun metalen rockbandje. Wel zo handig natuurlijk, een band bestaande uit robots. Geen gesloopte hotelkamers of super uitvoerige riders met ingewikkelde wensen voor in de kleedkamer.

Compressorhead doet 'Ace Of Spades'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Robot Rock

De robots worden aangestuurd met MIDI. Achter elke robot zit een 'gewoon mens van vleesch en bloed' die met zijn laptop en via elektronische notenschema's de robots aanstuurt. Daar oogsten ze al veel applaus mee sinds 2013.

Maar nu is het tijd voor de volgende stap. Want wat is een metalband zonder een zanger? En een beetje robot rockband maakt bovendien een album. Daarvoor hebben ze John Wright van de Hanson Brothers in de arm genomen.

Aanbiedingen van platenlabels hebben de ontwikkelaars al naast zich neergelegd. Ze willen graag independent blijven met hun band en zijn daarom een crowdfundingsactie begonnen. En die is niet misselijk overigens, want voor 5 december willen ze 290K ophalen. Mochten ze nou onverhoopt geen leadzanger kunnen bouwen, dan hebben we hieronder een aantal bestaande robots verzameld, die ze wellicht kunnen tweaken tot frontman.

Welke is jouw favoriet?

Ster advertentie
Ster advertentie