3FM nieuws

Bandplaatjes sparen blijkt hoax te zijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Bandplaatjes sparen blijkt hoax te zijn

Afgelopen week werd bekend dat je naast voetbalplaatjes nu ook bandplaatjes zou kunnen verzamelen. Maar dit bleek een hoax van de band Novack te zijn.

Update: Op 30 september om 12 uur zou je op de site van Novack een verzamelalbum kunnen bestellen om bandplaatjes van Nederlandse bands in te verzamelen. Helaas voor alle mensen met een erge vorm van verzameldrift blijkt dit een hoax te zijn. Op 3voor12.nl kun je het hele verhaal lezen.

>> Indie-stickerverzamelboek is een hoax

27september: Voetbalplaatjes sparen was al een bekend fenomeen. Vanaf 30 september kun je ook plaatjes van bandjes in een stickerboek gaan verzamelen. Het is voor het eerst in de wereld dat je Nederlandse indiebands kunt sparen, zoals Moss en Tim Knol. Het is een initiatief van de Utrechtse band Novack.

Waarom bandplaatjes sparen?

Novack komt tegemoet aan behoefte in de markt. Het verzamelen van voetbalplaatjes nam de afgelopen jaren een enorme vlucht toen een niet nader te noemen supermarkt inspeelde op latente verzamelwoede. Nu doet Novack wat de supermarkt destijds deed, namelijk datgene op de markt brengen waar de liefhebber van Nederlandse indie al jaren op wacht: een stickerboek met de belangrijkste Nederlandse kopstukken in het genre. Denk aan Blaudzun, Tim Knol en Moss, maar ook relatief onbekender werk als Eins, Zwei Orchestra en Novack zelf.

>> Ga naar www.dutchbandbook.nl
>> Lees ook het interview met Novack op 3V12


Ster advertentie
Ster advertentie