3FM nieuws

Apps voor bij 't leren

  1. Nieuwschevron right
  2. Apps voor bij 't leren

Soggen met je telefoon? Doe dat dan met de volgende apps! De Universiteit van Utrecht heeft een handig lijstje gemaakt met apps waarmee je je studieaanpak kan verbeteren en je slaapproblemen aan kunt pakken. Let op: de meeste zijn wel in het Engels!

Met de iPhone app iStudiez kan je een handige kalender maken met een duidelijke planning. Je kan er bijvoorbeeld per dag inzetten wat je moet leren. Er is een gratis en een betaalde versie van. Android heeft ook een aantal handige studieplanner-apps zoals: Studious en Class Buddy. Heb je genoeg aan een todolijstje? Download dan Toodledo, of QuickToodle voor de iPhone of Astrid Tasks & To-do List.

Lig je ’s nachts te piekeren over je examens en kom je niet in slaap, dan moet je de Worry Box van Android erbij pakken. Slaapproblemen kan je ook aanpakken met de app Slaap Lekker. Als je niet genoeg of goed slaapt, kan dat invloed hebben op hoe je studeert. Met deze app kun je je slaapstatistieken bijhouden. Je ziet dan gelijk hoe je slaapritme is. De app geeft je praktische tips hoe je je klachten kunt verminderen en beter in slaap kunt komen.

Nog steeds niet in slaap. Probeer dan op de ouderwetse manier schaapjes te tellen. Ook daar is trouwens een app van: Count Sheep.

Ster advertentie
Ster advertentie