3FM nieuws

Jay-Z eert Obama in concert

  1. Nieuwschevron right
  2. Jay-Z eert Obama in concert
Op maandagavond, de avond voor de inaugauratie van Obama, heeft Jay-Z een concert ter ere van de nieuwe president gegeven.
Kaarten voor het evenement waren niet goedkoop. De prijs van de kaarten lag tussen de $100 en $500. Je wilt ook niet iedereen erbij hebben! In het publiek zaten veel rapgrootheden, maar ook Samuel L. Jackson en REM- bassist Mike Mills.

Obama ran...
De sfeer was uitgelaten. Op de backdrop werden gigantische foto's van Obama geprojecteerd en het publiek ging van het begin to het einde uit z'n dak
Al sprak Jay-Z Obama niet rechstreeks toe, hij deed het wel indirect. Hij verwees naar de president- elect in zijn nummers: 'Obama ran so our children could fly.'

Jay-Z speelde 'Hard Knock Life', 'Dirt Off You Shoulder' . '99 Problems' was gedoorspekt met samples van AC/DC's 'Back In Black'.

One
Jay-Z was is nooit alleen. Mary J Blige maakte met haar gouden keeltje ook haar opwachting en bracht de zaal in beroering met haar cover van U2's One. Maar Beyonce wist uiteraard alle aandacht naar zich toe te trekken met haar 'Single Ladies' (Put A Ring On It).

Het concert eindigde met het voor rappers traditionele spuiten van champagne. De zaal scandeerde: 'Obama, Obama'. Het was een bijzondere avond.

Ster advertentie
Ster advertentie