3FM nieuws

Herman: "Dichter heeft een hit te pakken!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Herman: "Dichter heeft een hit te pakken!"

Hiphoptalent Dichter neemt de hedendaagse muziek onder de loep en trekt in de track 'Synths' zijn conclusies. En dat doet hij op een behoorlijk catchy manier, volgens 3FM-DJ Herman Hofman.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herman, jij vindt dat iedereen deze plaat moet checken. Waarom?

"Tsja... Het is echt een raaaaaar trackje. Beetje ongeïnteresseerd en super verveeld. Meestal hoor je liedjes over de liefde, over boosheid of over dansen, maar nooit dat je je de tyfus verveelt - en dan zo erg dat je echt niks meer leuk vindt. 'Ja, fuck, weer een beat met een synth erover, what the fack."

Hij is gewoon aan het zeiken om het zeiken. Beetje vreemde track dus, maar dat refreintje blijft zo onwijs in je kop zitten. Als je 'm één keer hoort, betrap je jezelf er een uur later op dat je aan het zingen/neuriën bent. En da's een kenmerk van een dikke hit <3"

Dus... Wie is Dichter?

De 25-jarige woordkunstenaar verhuist al in zijn eerste levensjaar van Ethiopië naar Nederland: hij wordt geadopteerd en komt in een heel muzikaal gezin terecht. Dit inspireert hem om zelf ook aan de slag te gaan met het doel om geluid te geven aan zijn gedachtes. Zijn motivatie?

Dichter: "Ik wil het zijn benadrukken, dus dat je gewoon kan zijn wie je bent en dat je daar trots op bent. Wees wie je bent, kijk niet naar andere meningen of culturele waarden of normen, wees gewoon wie jij voelt dat je bent."

Tussen 2007 en 2013 brengt Dichter drie EPs uit en daarna begint hij met werken aan zijn debuutalbum. Zijn eerste album, Nieuw Leven, ziet na twee jaar hard werken het levenslicht in juni 2015. Voor dit album werkte Dichter samen met een aantal kunstenaars, die artwork en losse kunstwerken bij Nieuw Leven ontwierpen. Hieronder vind je het eerste deel van de mini-docuserie, waarin de achterliggende verhalen worden verteld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie