3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: verloren of gevonden

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: verloren of gevonden

Iedere dinsdag komt Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner met een radiocolumn, die in het teken staat van een specifiek thema. Of hoe ze het zelf omschrijft, "een beetje liefde voor je hart tijdens de dinsdag dip". Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Verloren of gevonden

Lieve Peter - 21 maart 2023,

Wat is het laatste wat je kwijt bent geraakt, verloren of gestolen?

Afgelopen zaterdag is mijn telefoon uit mijn jaszak gestolen. Zo raak je weer in een paar minuten het vertrouwen in de goedheid van de mens kwijt. Ach ja, je raakt een hoop kwijt gedurende dit gekke bestaan. Tijdens het opruimen van mijn sokken mandje afgelopen week was ik maar liefst 9 sokken kwijt. Welke barbaarse wasmachine vreet die dingen?

Bij de eerste lentezon kunnen we weer dagelijks zoeken naar onze kekke zonnebrilletjes. Vaak zit 'ie nog doodleuk op je kop. Sleutels, pasjes: heel vaak kwijt. Gelukkig vind je die ook vaak weer terug, al dan niet in de koelkast, omdat je even aan het graven was in je hersenpan waar je je vertrouwen in de politiek ook alweer gelaten had. Nee, helaas die zijn we ook even kwijtgeraakt.

De Malediven: die zijn we zeker kwijt, als de zeespiegel blijft stijgen. En het Nederlandse merk Scotch & Soda: helaas, die zijn we binnenkort ook kwijt door faillissement. Credit Suisse is miljarden kwijt, vervlogen als een scheetje op de fiets. Wegkomen met shit door je machtsposities bij Plopsaland, plop(sa) kwijt!

En soms raken we zelf de weg kwijt. Letterlijk, omdat we niet meer zonder Google Maps kunnen en kaartlezen iets middeleeuws lijkt. Of figuurlijk, omdat we iemand verliezen die we nooit maar dan ook niet hadden willen kwijtraken.

Ik vind het lastig om hardop te zeggen, maar toen ik mijn moeder verloor, vond ik ook veel. Het besef dat intens verdriet en geluk samen kunnen. Nog meer liefde en bewondering voor mijn lieve vader en ik begrijp een klein beetje beter waar het leven omdraait.

Dus laten we soms ook even focussen op wat we gevonden hebben.

Ik noem: de clitoris in biologie boeken, het eerste kievitsei in Overijssel, de stembus, een vrouwelijke politica, een overwinning van Feyenoord in de Arena tegen Ajax, deze 3FM Middagshow, een nieuwe beste vriend, een donor, een medicijn, een lekker recept... Misschien wel de ware liefde, of gewoon zoals ik veel artiesten hoor zeggen: jezelf.

Nu nog een oplossing voor het stikstof probleem vinden, dan vinden we hopelijk elkaar weer in dit kleine kikkerlandje.

P.S. Ik wou dat ik deze column gewoon gejat had. Hoe ging dat spreekwoord ook alweer? Beter goed gejat dan slecht…

Ster advertentie
Ster advertentie