3FM nieuws

Dit moet je weten over het nieuwe album van Dua Lipa

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit moet je weten over het nieuwe album van Dua Lipa

Dua's debuutalbum komt alweer uit 2017 dus het is hoog tijd voor wat nieuws. En dat gaat er ook komen! De Britse zangeres is druk bezig in de studio en soms laat ze voorzichtig wat los. Hier op een rijtje wat we allemaal al weten over dat tweede album.

Hoeveel tracks?

Dua heeft in een interview met The Face laten weten dat ze ondertussen ongeveer vijftig tot zestig tracks heeft gemaakt. Niet verkeerd, toch? Daar gaat natuurlijk een heleboel in geschrapt worden, maar ze heeft in ieder geval genoeg te kiezen uiteindelijk.

Hoe gaat het klinken?

In datzelfde interview kreeg de interviewer alvast wat kleine stukjes van nieuwe muziek te horen. Muziek die omschreven wordt als 'disco heavy'. Wat niet gek is aangezien ze regelmatig met disco en funkheld Nile Rodgers te studio induikt.

Over nieuwe stijlkeuzes zegt Dua zelf: "It would prob­a­bly be risky if I wasn’t risky with the next record. ​I don’t think it would be as fun if I tried to recre­ate the first record. As an artist, you con­stant­ly want to grow and change your per­spec­tive and try some­thing new."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is het thema?

Soms hebben albums een overkoepelend thema. Een gebeurtenis in het leven van de artiest of iets wat ze willen meegeven aan de luisteraars. Over haar nieuwe plaat vertelt Dua dat het voornamelijk dansbare popsongs zijn. ''I feel like you could dance through the whole record."

Maar daarnaast vind je ook donkere nummers op 't album. Liedjes over gebroken harten en manipulatieve relaties.

Wanneer is het af?

Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag en helaas nog weinig over bekend. Het enige wat de zangeres publiekelijk met zichzelf heeft afgesproken is dat 't album voor het eind van 2019 af moet zijn. Of dat betekent dat we daarvoor al een eerste single krijgen of dat het dus pas 2020 wordt, is nog even afwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie