3FM nieuws

Lenny Kravitz krijgt hoogste Franse onderscheiding

  1. Nieuwschevron right
  2. Lenny Kravitz krijgt hoogste Franse onderscheiding

Lenny Kravitz ontvangt de hoogste Franse onderscheiding voor het doorbreken van de grens tussen zwarte en witte muziek.

Lenny Kravitz is een held in Frankrijk. De legendarische rocker die in oktober 2011 nog een spectaculaire show in Ahoy gaf, ontving donderdag (1 december) de belangrijkste Franse onderscheiding.

Lenny Kravitz ontvangt Légion d'Honneur

Deze hoogste onderscheiding met de titel Légion d'Honneur, letterlijk vertaald de nationale orde van het Erelegioen, kreeg de zanger uit handen van de Franse minister van Cultuur Frédéric Mitterrand. Hiermee mag Lenny zich bij het rijtje voegen van culturele grootheden als Steven Spielberg, Barbra Streisand en onze eigen Liesbeth List.

Lenny Kravitz doorbreekt grens zwart en wit

De Franse minister prijst de zanger voor het doorbreken van barrières tussen zwarte en witte muziek. Op zijn negende album 'Black And White America', dat Lenny in augustus 2011 uitbracht, besteedt hij uitgebreid aandacht aan dit onderwerp. Vooral op de titeltrack laat de rockster horen dat er volgens hem geen scheiding bestaat tussen zwart en wit.

Légion d'Honneur wordt breed onderscheiden

Ook Légion d'Honneur doorbreekt grenzen. De onderscheiding wordt namelijk niet enkel uitgereikt op basis van spraakmakende culturele prestaties, maar ook gebieden als wetenschap en sociaal dingen mee.

Ster advertentie
Ster advertentie