3FM nieuws

Sander Hoogendoorn wil in de krant

  1. Nieuwschevron right
  2. Sander Hoogendoorn wil in de krant

DJ Sander Hoogendoorn, de vervanger van Domien Verschuuren in de ochtend op 3FM, verbaast zich over de komkommertijd en de nieuwsberichten die daarbij horen. Zo vindt hij het niet nieuwswaardig dat Frans Bauer het naar zijn zin heeft op Gran Canaria of dat Dotan in gesprek gaat met een fan in het vliegtuig. Daarom komt hij in actie en wil hij nu zelf in de krant.

Let the luisteraars talk

Sander Hoogendoorn wil gebruik maken van de komkommertijd door op zoek te gaan naar echt belangrijk nieuws. Hij heeft luisteraars gevraagd berichten door te sturen die beslist de krant moeten halen. Zo heeft Erwin uit Zoetermeer na lang aandringen van zijn vriendin de tuin betegeld. Omdat hij van huis uit geen stratenmaker is, was het een hele klus. Toch is het gelukt. Hij heeft zelfs nog tegels over.

Heet nieuws uit Vlaardingen

Maar er was meer belangrijk nieuws dat de krant dient te halen. Zo heeft Rosa uit Appingedam haar zeemeermin diploma behaald na lang dobberen. Maurice uit Vlaardingen heeft zijn bureaustoel gerepareerd, de verstelbare zithoogte was buiten werking. Anneke, die haar woonplaats niet bekend wil maken, kwam terug van vakantie toen ze ontdekte dat haar heg kaal was gegeten door buxusmotten, een veel voorkomend probleem bij slecht onderhoud.

Rob is de echte held hier

Hoogendoorn is blij met alle aandacht voor het nieuws van zijn luisteraars: "Ik vind het hartverwarmend dat onder meer de Telegraaf, het AD en RTL Boulevard aandacht besteden aan deze berichten. Een verhaal dat mij persoonlijk raakte kwam van Frank. Zijn collega Robert de Lente is voor het eerst een week alleen thuis. Maar Robert doet het super goed. Hij heeft de groene container op de juiste dag aan de straat gezet en hij heeft ook al bedacht wat hij gaat eten. Sterker nog: hij gaat zelf koken. Dit soort berichten herkennen we allemaal, maar zorg maar eens dat je je redt." Volgens Sander is zijn missie geslaagd: "Het is komkommertijd en ik heb samen met mijn luisteraars het nieuws gehaald. Daar ben ik echt fucking trots op."

De actie 'Sander Hoogendoorn wil in de krant' krijgt volgend jaar zeer waarschijnlijk een vervolg. De redactie gaat daarover in conclaaf.

Ster advertentie
Ster advertentie