3FM nieuws

Metropole Orkest geeft Twitterconcert met jouw muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Metropole Orkest geeft Twitterconcert met jouw muziek

Iedereen kan via een online pianootje een moppie muziek inzenden dat door het Metropole Orkest gespeeld kan worden tijdens het Twitterconcert op 26 oktober.

Het Metropole Orkest doet iets heel speciaals: voor het eerst ter wereld wordt een zogenaamd Twitterconcert gegeven. Iedereen kan via de site middels een online pianootje een stukje muziek spelen en insturen. Het Metropole Orkest kiest de mooiste creaties uit en gaat deze op vrijdag 26 oktober spelen.

Componist voor een dag

Iedereen kan via tweetphony.nl zelf een kort muziekstuk van 140 tekens componeren. De website zet de compositie om naar een Tweet die naar het Metropole Orkest wordt getwitterd. De meest interessante tweets worden binnen een half uur gearrangeerd en vervolgens door het 52-koppige orkest gespeeld. Elke componist ontvangt na zijn uitvoering een twitterbericht met daarin een link van de video-opname van zijn Tweetphony. De Metropole Tweetphony is via tweetphony.nl ook live te volgen op vrijdag 26 oktober

Ludieke actie Metropole Orkest

De reden voor deze ludieke en unieke actie is de dreigende bezuinigingen. Metropole-hoornist Pieter Hunfeld zegt: "We worden wereldwijd gezien als een van de beste orkesten in de lichte muziek, maar door de bezuinigingen op de publieke omroep dreigen we nu te verdwijnen. Met deze Tweetphony-actie vragen wij weer aandacht voor het orkest en willen we aantonen dat bijna iedereen wel 'iets' met het orkest heeft, passief of actief."

>> Zelf een moppie muziek componeren? Iedereen kan dat!

Ster advertentie
Ster advertentie