3FM nieuws

Pete Doherty de cel in

  1. Nieuwschevron right
  2. Pete Doherty de cel in
De britse zanger Pete Doherty moet 14 maanden de cel in, voor het schenden van zijn proeftijd en voor drugsgebruik.Voorwaardelijk
De frontman van de Babyshambles kreeg eind vorige jaar een aantal maanden voorwaardelijk voor drugbezit en rijden zonder rijbewijs. Onderdeel van deze straf was dat hij zich regelmatig moest melden bij de rechtbank om te laten zien dat hij vooruitgang boekte. Verder moest hij verplicht een afkickprogramma volgen.

Royal Albert Hall
David Sillito van de BBC meldt dat Doherty één afspraak heeft gemist en te laat is geweest voor een andere. Zijn celstraf heeft als gevolg dat hij zijn show in de Royal Albert Hall moet uitstellen. Dit zou zijn grootste solo optreden worden.

Excuses
Een woordvoerder van zijn platenlabel zegt in een reactie: ‘Pete heeft zich ontzettend verheugd op de show en hij wil zijn oprechte excuses aanbieden aan al zijn fans.’ Zijn band Babyshambles zegt in een interview met de BBC dat ze Pete blijven steunen.

Zoals het er nu naar uit ziet zal hij in elk geval een maand daadwerkelijk in de cel zitten. Als hij de 14 weken uit moet zitten, dan mist hij ook zijn optreden op het Glastonbury festival.
Ster advertentie
Ster advertentie