3FM nieuws

181 artiesten uit 36 landen live op Eurosonic Noorderslag

NTR
foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 181 artiesten uit 36 landen live op Eurosonic Noorderslag

Het was een van de laatste festivals in 2020 en helaas kan ESNS in 2021 niet in de ‘normale’ vorm doorgaan. Maar gelukkig hoeven we de nieuwe lichting artiesten van 2021 niet te missen.

Gratis alle acts aanschouwen

Eén klein voordeel van deze coronaproof editie van Eurosonic Noorderslag is dat je alle acts gratis kunt aanschouwen. Je moet wel alsnog op tijd klaar zitten voor die ene act die je wilt zien, maar een ticket kopen of lang in de rij staan voor de popzaal is dit jaar verleden tijd.

Denise Chaila: onthoud die naam

Ieder jaar weer wordt Robert Meijerink - festivaldirecteur van Eurosonic - gevraagd om dé tip van dat jaar. Wie mogen we dit jaar echt niet missen?

Robert: “Een jongedame uit Ierland. De eerste keer dat ik van haar hoorde was anderhalf jaar geleden en sindsdien heeft ze hele grote stappen gemaakt. Haar naam is Denise Chaila: een kruising tussen zang, rap en R&B."

Je eigen woonkamer als festivaldecor

Dit jaar vindt ESNS plaats van woensdag 13 t/m zaterdag 16 januari. Helaas niet in Groningen, maar wel in jouw eigen huiskamer. Hoe dat eruit gaat zien? Robert: "Iedere dag vanaf een uur of 20:00 kun je intunen op de website van 3FM en kun je zelf bepalen wat je looproute is. Zo kun je je eigen woonkamer inrichten als festivaldecor. Er zijn vijf kanalen waar je nieuwe muziek kunt ontdekken op alle dagen, vanuit je luie stoel dus."

Bijzondere locaties

Er zijn al heel wat bands afgereisd naar Groningen om hun sessie op te nemen en elke artiest heeft er het beste van gemaakt. Robert: "Ik heb best veel gezien en kwalitatief ziet het er heel divers uit. DIY-bandjes die ook zo horen te klinken tot en met geweldig uitziende shows."

Oftewel: de keuze is reuze en de keuze is vooral aan jou. Check alle informatie op www.esns.nl en vergeet je niet alvast in te luisteren: ESNS voorpret gegarandeerd!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie