3FM nieuws

Alles over het Eindexamenjournaal van 22 mei

  1. Nieuwschevron right
  2. Alles over het Eindexamenjournaal van 22 mei

Een Twitterspreekuur met Meester Bart en ouders die surveilleren tijdens en meeleven met de eindexamens. Lees hier alles over het Eindexamenjournaal van woensdag 22 mei.

Ook ouders maken eindexamen

De eindexamenperiode is niet alleen een spannende tijd voor de leerlingen, maar ook voor hun ouders. En hoe kun je als ouder nu het beste meeleven met die stressvolle tijd die je kind doormaakt? Door zelf ook examens te maken!

Deze moeder maakte delen van het eindexamen Engels en Nederlands, maar dat viel haar stiekem nog best een beetje tegen...

Meester Bart houdt Twitterspreekuur

Leerling 1: ‘So you want to apply for a job at this hamburger restaurant. What is your motivation?’
Leerling 2: ‘Well, I love burgers. Also, I need a job, so I thought … hamburgerjob!’
(schoolexamen Engels, maart 2013, @meesterbart)

Meester Bart, bekend geworden door het optekenen van guitige uitspraken van zijn leerlingen en het boek (Meester Bart) waarin deze uitspraken zijn gebundeld, houdt vanavond Twitterspreekuur voor het vmbo over het vak Engels.

Ouders surveilleren tijdens eindexamen

Voordeel of nadeel; ouders die een oogje in het zeil houden tijdens het examen van hun eigen kind? Op de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren in Middelburg surveilleren ouders tijdens de eindexamens.

Een noodoplossing, volgens de school. De examens zijn namelijk op een andere locatie dan de lessen, het kost de leraren te veel tijd om heen en weer te reizen. Je hoort de eindexamensecretaris:

Stuur je examenfoto's naar eindexamen@3fm.nl

Bij het Eindexamenjournaal zijn we benieuwd naar jouw examenervaringen... in beeld! Deel jouw ultieme stressmoment of leg juist het moment vast waarop je euforisch de examenzaal uitstapt. Stuur je foto's naar eindexamen@3fm.nl en wie weet wordt jouw foto verkozen tot foto van de dag!

>> Check hier alles over het Eindexamenjournaal

Ster advertentie
Ster advertentie