3FM nieuws

Chef'Special bouwt twee dagen feest in de HMH

  1. Nieuwschevron right
  2. Chef'Special bouwt twee dagen feest in de HMH

De boys uit Haarlem hadden de Heineken Music Hall vrijdag 1 en zaterdag 2 mei helemaal voor zichzelf. Dus bouwden ze een feestje. Een goed feestje!

Alle foto's zijn gemaakt door Ben Houdijk

Een akoestische versie van zichzelf

De Cheffies hadden een bijzonder voorprogramma, namelijk een akoestische versie van zichzelf, door zichzelf. Voor een groot doek, met kaarsjes op de achtergrond, lieten ze een aantal liedjes horen om het publiek op te warmen. Lekker intiem, zeker in zo'n grote zaal.

De vijf vrienden uit Haarlem

Maaaar de fans waren natuurlijk niet naar de Heineken Music Hall afgereisd voor een laid-back concertje. Springen, dansen, mee-zingen, dat wil je bij Chef'Special! Dus viel om klokslag negen uur het doek - letterlijk, niet figuurlijk - en daar stonden ze, de vijf vrienden uit Haarlem; Joshua, Guido, Jan en twee Wouters. De 'echte' show werd afgetrapt met 'Julie' en 'Wash Away'.

Vrienden van Chef'Special

Voor de gelegenheid hadden de Cheffies wat vrienden opgetrommeld. Al snel verschenen er op het podium een trompettist en twee percussionisten. Zij zorgden voor een warm en tropisch klimaatje in de ietwat kille, betonnen HMH. En daar bleef het niet bij, want na 'Peculiar, 'Eden' en 'On Shoulders' liep een heuse fanfare het podium op en een overweldigend groot blaasinstrument (een sousafoon). Tussen Joshua en de langharige toeter ontstond een intieme dans.

Typhoon

Om het tropische tintje van de show dan maar voort te zetten, liet ook Typhoon zijn gezicht zien. Wat het publiek heel (HEUL!) leuk vond, en dat was ook leuk, want de chemie tussen Joshua en Glenn was groots. De twee lieten een eigen versie van 'Hemel Valt' en 'Bumaye' horen, wat een soort mix werd van Nederlands en Engelstalige rap.

The Indien

Als kers op de taart kwam The Indien het een-na-laatste liedje meezingen. Chef'Special bracht in het voorjaar onverwachts de EP Shot In The Dark uit, waar het gelijknamige nummer met dit 3FM Serious Talent-bandje op staat. Perfecte gelegenheid om de track live te laten horen.

En jullie waren er ook

Dansen, springen, joelen, het publiek was top! Vooraan stonden - uiteraard - vooral meisjes. Deze twee heldinnen hadden het Chef'Special-logo op hun arm getatoeëerd.

C'est fini

Kortom, Chef'Special heeft twee mooie avonden verzorgd in de Heineken Music Hall met muziek van hun tweede album Passing Through (2014), hun nieuwe EP Shot In The Dark (2015) en oudere nummers als 'Birds' en 'Stick Around'.

Ster advertentie
Ster advertentie