3FM nieuws

The xx is terug! Luister hier naar 'On Hold'

  1. Nieuwschevron right
  2. The xx is terug! Luister hier naar 'On Hold'

Na vier lange jaren is The xx eindelijk de studio uitgekropen met een albumaankondiging én een eerste single: 'On Hold'.

De eerste single van The xx is er! Hij heet 'On Hold' en is afkomstig van I See You, het derde album van de band. De plaat komt uit op 13 januari 2017, maar we hebben nu vast een eerste voorproefje.

The xx over 'On Hold'

Romy sprak met Beats 1 over de single en liet weten dat ze heel blij is dat iedereen eindelijk kan horen. Dat houdt namelijk in dat ze zelf niks meer aan 'On Hold' kan veranderen!

"Ik heb het nummer zo vaak geluisterd en bedacht hoe ik het kon aanpassen, hoe het nog anders kon. "Is dit goed?" "Is dit oke?" Nu kan ik het loslaten en gewoon beluisteren!"

De band laat in een statement weten dat ze hopen dat hun nieuwe muziek een positieve bijdrage kan leveren aan de fucked-up wereld.

"We realiseren ons dat dit onzekere tijden zijn en hopen dat de liefde en blijdschap die we voelden tijdens het maken van dit album ook gevoeld wordt in de wereld, op welke kleine manier dan ook!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De tracklist van I See You is er ook al

Niet alleen de komst van het album is aangekondigd, ook de tracklist is meteen bekendgemaakt. Naast 'On Hold' staan er nog negen nummers op het album.

1. ‘Dangerous’
2. ‘Say Something Loving’
3. ‘Lips’
4. ‘A Violent Noise’
5. ‘Performance’
6. ‘Replica’
7. ‘Brave For You’
8. ‘On Hold’
9. ‘I Dare You’
10. ‘Test Me’

Het album is opgenomen tussen maart 2014 en augustus 2016: er is dus flink wat tijd ingestopt! Jamie Smith (lid van de band en beter bekend als Jamie xx) produceerde de plaat, samen met Rodaidh McDonald.

Maar hey, nu weet je vast dat je voor 13 januari een grote rode XX in je agenda moet zetten. Album-time!

Ster advertentie
Ster advertentie