3FM nieuws

The Wombats vierden St. Patrick's Day met Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. The Wombats vierden St. Patrick's Day met Giel

Let's Dance To Joy Division! Dinsdag 17 maart stonden The Wombats op De Speelplaats bij Giel.

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

De Liverpoolse The Wombats komen begin april met hun nieuwe studioalbum Glitterbug. Voor hun nieuwe plaat geeft de band de Glitterbug Tour 2015, waarbij ze ook Nederland aandoen. Zo stond de groep op 16 maart in de Melkweg Amsterdam en staan ze 13 juni op Pinkpop 2015. Bij Giel vertelde de band over hun nieuwe album en speelden ze een aantal nummers live.

Glitterbug

Het derde studioalbum Glitterbug bevat elf tracks plus twee bonustracks. Het eerste nummer van de plaat, 'Your Body Is A Weapon', kwam al eind 2013 uit.

St. Patrick's Day

17 maart is St. Patrick's Day, en dat kan Giel natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Hij onderwierp de mannen van The Wombats aan een heuze drinkwedstrijd. Geheel in stijl van St. Patrick's Day natuurlijk.

The Wombats in de studio!

The Wombats - 'Give Me A Try'

The Wombats - 'Blank Space' (Taylor Swift cover)

The Wombats - 'Greek Tradegy'

Britpopband

The Wombats is een britpopband uit het Engelse Liverpool. Het trio bestaat uit Dan Haggis (zang/drums), Matthew Murphy (zang/gitaar/toetsen) en Tord Overland-Knudsen (bas/zang). In 2007 breekt de band door met het nummer 'Let's Dance To Joy Division'. De track is het anthem van 3FM Serious Request 2007.

>> Check de site van Giel

Ster advertentie
Ster advertentie