3FM nieuws

Hersenkraker van donderdag

  1. Nieuwschevron right
  2. Hersenkraker van donderdag
Je kan je in de Coen en Sander Show deze week goed voorbereiden op Get Smarter In A Week met behulp van een heuze hersenkraker. Test jezelf.Manuela Kemp mag vandaag haar breintje breken op de volgende hersenkraker. Zij is vandaag te gast in de studio bij Coen en Sander. Laatstgenoemde DJ houdt er overigens een aantal rare hobby's op na.

Kijk zelf maar:
Sander heeft een wolf, een geit en een kool. Hij moet een rivier oversteken met de twee dieren en de kool. Er is een kleine roeiboot waarin hij slechts één ding tegelijk kan meenemen.

Echter, als de wolf en de geit alleen gelaten worden, eet de wolf de geit op. Als de geit en de kool alleen gelaten worden, eet de geit de kool op.

Welke volgorde moet Sander hanteren om alles helehuids aan de overkant van de rivier te krijgen?

Er zijn twee antwoorden:
1. Eerst neemt Sander de geit mee, de wolf met de kool achterlatend. Dan gaat hij terug en neemt vervolgens de wolf mee naar de overkant. Daar aangekomen, neemt hij de geit weer mee terug. Daarna brengt hij de kool over. Hij gaat nogmaals terug, de wolf met de kool achterlatend, en neemt tenslotte de geit mee over.
2. Eerst neemt Sander de geit mee, de wolf met de kool achterlatend. Dan gaat hij terug een neemt vervolgens de kool mee naar de overkant. Daar aangekomen, neemt hij de geit weer mee terug. Daarna brengt hij de wolf over. Hij gaat nogmaals terug, de wolf met de kool achterlatend, en neemt tenslotte de geit mee over.

Voorgaande Hersenkrakers
>> Bekijk hier de hersenkraker van de maandag
>> Bekijk de hersenkraker van de dinsdag
>> Bekijk de hersenkraker van de woensdag

Links
>> Moeilijk? Dan moet jij ZEKER kijken naar Get Smarter In A Week
>> En kijk dan ook even bij Coen en Sander op de site. Vinden ze leuk...
>> Wist je dat Coen een weblog heeft? Niet? Hoe kan dat nou...
Ster advertentie
Ster advertentie