3FM nieuws

3voor12: AB Brussel zegt concerten af vanwege terreurdreiging

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: AB Brussel zegt concerten af vanwege terreurdreiging

Wegens het hoogste terreurdreigingsniveau in Brussel heeft het poppodium Ancienne Belgique (AB) alle concerten van het afgelopen weekend afgezegd. Het uitverkochte concert van Lianne La Havas morgen wordt verplaatst naar 15 december. “We bekijken de situatie nu van dag tot dag en veiligheid staat voorop, maar dit is een financieel zeer pijnlijke situatie.”

Sinds afgelopen zaterdag geldt in Brussel de hoogste alarmfase ten aanzien van terroristische dreiging. Daarom voelde poppodium Ancienne Belgique, vergelijkbaar met het Nederlandse Paradiso, zich genoodzaakt alle shows af te gelasten. De optredens van onder andere FIDLAR, Bring Me The Horizon en Katzenjammer konden geen doorgang vinden. Het optreden van Lianne La Havas morgenavond wordt verplaatst naar 15 december. Directeur Dirk de Clippeleir:

“Toen duidelijk werd dat dreigingsniveau 4 inging, hebben we zelf besloten om alles af te gelasten. De veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en de artiesten staat hoog in het vaandel. Achteraf werd die dringende vraag ook vanuit de overheid gesteld, maar we waren hen voor."

Meer security

Na de aanslagen in Parijs zette Ancienne Belgique al extra security in: alle bezoekers werden gefouilleerd.

“Toen kregen we goede reacties van het publiek: mensen zijn blij dat ze nog naar hun favoriete muziek kunnen luisteren en zich tegelijkertijd veilig kunnen voelen. We merkten vooral bij de wat extremere shows van Marilyn Manson en Slayer dat mensen troost vinden in de muziek en het saamhorigheidsgevoel.”

>> Lees hier het hele artikel op 3voor12.

Namenregen in Nederland

Ondertussen gaat in Nederland het concertleven gewoon door. Het regent aankondigingen. Zo onthult Kensington dat ze in november 2016 twee keer in ZiggoDome spelen. Precies, net als morgen en overmorgen. Verder komt Lowlands met Sigur Rós als eerste naam en haalt Paaspop o.a. Underworld, Fun Lovin' Criminals en 33 andere namen naar Schijndel.

En dan nog dit

Ooit wel eens twee cowboy-missionarissen geïnterviewd die aan de paddo's zijn? Nou, Thomas, ehm, Matthew, ehm, Atze de Vrieze van 3voor12 wel. Hij had zaterdag op Le Guess Who? de eer singer-songwriter Josh T Pearson te ontvangen voor het allereerste interview ooit over zijn nieuwe gospelproject The Two Witnesses. Het werd een onnavolgbaar gesprek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie