3FM nieuws

Spotify aangeklaagd om afspeellijsten

  1. Nieuwschevron right
  2. Spotify aangeklaagd om afspeellijsten

Het platenlabel Ministry of Sound wil dat Spotify afspeellijsten verwijderd die lijken op albums van het label.

Op Spotify zijn afspeellijsten die precies hetzelfde laten horen als de compilatiealbums van het danslabel Ministry of Sound. Het label wil dit niet en vroeg daarom Spotify deze te verwijderen. Omdat Spotify dit weigert, sleept het label hen voor de rechter.

Ministry of Sound is een muzieklabel dat compilatiealbums produceert. Grote internationale artiesten hebben een album onder dit label uitgebracht, waaronder Ferry Corsten, Afro Jack en DJ Sasha. Het platenlabel wil niet dat deze albums op Spotify staan.

Helaas voor het label zijn er tracks van hun compilatiecd's los te vinden op Spotify. Het probleem voor Ministry of Sound is dat gebruikers deze losse nummers verzamelen en in een afspeellijst zetten waardoor het dus net een Ministry of Sound compilatiealbum is. Hierdoor zijn hun albums gratis te beluisteren en loopt het bedrijf inkomsten mis.

Spotify wil niet reageren op aanklacht

Het is niet voor het eerst dat Ministry of Sound dit probeert te voorkomen; al sinds 2012 is het bedrijf bezig de lijsten weg te werken. Lohan Presencer is topman van Ministry of Sound en vertelt dat het samenstellen van een album veel onderzoek vergt. Hij vindt het ongepast dat Spotify gebruikers de nummers kunnen knippen en plakken. Spotify wil niet reageren op de aanklacht, meldt de Britse krant The Guardian.

Ster advertentie
Ster advertentie