3FM nieuws

Het eerste optreden van The Killers was zeer matig

  1. Nieuwschevron right
  2. Het eerste optreden van The Killers was zeer matig

Vanavond staan The Killers in een bomvolle Ziggo Dome dus dat is een mooi moment om even terug te blikken op hoe het allemaal ooit begon. Dat allereerste concert van de band, hoe ging 'ie eigenlijk?

Nadat hij bij een concert van Oasis was geweest, wist Brandon Flowers het zeker: hij moest muzikant worden. Rockmuzikant wel te verstaan. Om die droom te verwezenlijken ging hij ging op zoek naar gelijkgestemden en tijdens die zoektocht kwam hij Dave Keuning tegen.

Een échte eerste gig was er niet echt voor The Killers. Het waren er eigenlijk twee!

The Killers, volume one

Brandon en Dave doken samen de studio in en namen eind 2001 hun eerste demo-EP op in Dave's appartement. Op die EP stonden vier tracks, waaronder een vroege versie van 'Mr. Brightside'. Zelfs de naam The Killers gebruikten ze toen al.

Hun eerste optreden vond plaats in januari 2002, tijdens een open mic-avond in Las Vegas. Naast 'Mr. Brightside' speelden ze die avond ook 'Under The Gun' en een cover van Travis. Het optreden vond plaats in Cafe Roma. Ryan Pardey, eigenaar van de tent, vertelt dat The Killers die avond niet echt indruk maakten:

"People were drinking coffee and reading the newspaper while they played. Everyone was too cool for school and not paying attention to them when they played. And they just weren't very good then. They became a great band when Ronnie and Mark joined. They developed that rhythm section and then they were really able to play."

The Killers, volume two

Ronnie en Mark zijn Ronnie Vannucci en Mark Stoermer, de drummer en bassist die tot op de dag van vandaag The Killers compleet maken. Het eerste optreden als kwartet vond plaats op 30 augustus 2002, in nachtclub The Junkyard.

Op dat moment zat Mark ook nog in de band The Negative Ponies. Stiekem wilde hij daar nog niet mee stoppen, maar op 30 augustus trad hij wel gewoon op met The Killers. Pas drie maanden later stopte hij bij de Ponies en sloot hij zich definitief aan bij The Killers. In de tussentijd speelde de twijfelkont dus wel gewoon mee met The Killers. Zoals bij onderstaande show waar de band een vroege versie speelt van 'Mr. Brightside'!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nu ze met z'n vieren zijn, worden The Killers écht The Killers. Bassist Mark vertelt dat hun stijl in die tijd flink verandert:"That was kind of a magical time, because it was when we were getting tight as this fourpiece. Once we started recording a new record, they ditched a lot of their old songs." Oftewel: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

En nu?

Tegenwoordig zijn The Killers een een heul grote rockband die wereldhits op hun naam hebben staan met onder andere 'Human' en 'When You Were Young'. En vanavond mogen ze nogmaals bewijzen waarom ze zo'n goede liveband zijn voor duizenden mensen in de Ziggo Dome.

Ster advertentie
Ster advertentie