3FM nieuws

Stichting N8W8: "Denk aan ons land, denk aan onze jongeren"

  1. Nieuwschevron right
  2. Stichting N8W8: "Denk aan ons land, denk aan onze jongeren"

In de persconferentie van dinsdagavond heeft Mark Rutte bekend gemaakt dat de discotheken en nachtclubs voorlopig nog niet open mogen. Dit raakt de branche en het lijkt erop dat er weinig van het nachtleven overblijft. Mark sprak in de Avonturen van Mark met Thys Boer van Stichting N8W8, die zich inzetten voor het nachtleven.

"Er is nu al weinig nachtleven meer over, alle nachtclubs zijn technisch failliet", zegt Thys Boer van Stichting N8W8 in de Avonturen van Mark.

"dan is het hele nachtleven kapot"

Thys Boer benadrukt nog een keer het feit dat het nachtleven op deze manier kapot gaat en doet een oproep aan Mark Rutte: "Tuurlijk, denk aan de gezondheid, maar denk ook aan ons, denk aan de toekomst van je land. Denk ook aan de ontspanning van de mensen die in Nederland wonen." De stichting hoopt dat er ook een steunpakket komt voor het nachtleven, anders 'gaat het hele nachtleven kapot'.

Luister het hele gesprek hieronder terug.

Atze de Vrieze

Naar aanleiding van de persconferentie op 1 september ging Sander in gesprek met 3voor12 muziekjournalist Atze de Vrieze over de gevolgen voor de cultuursector, en dan voornamelijk de entertainment sector en het nachtleven. “Het doet gewoon pijn dat eigenlijk de popmuziek en ook het nachtleven de enige plek is waar zo weinig speelruimte wordt gegeven dat je gewoon niks kan.”

Volgens hem kloppen er dingen niet en geeft als voorbeeld: ”Er zijn aanwijzingen dat een karaokebar met 30 schreeuwende, zingende mensen veel gevaarlijker is dan een Ziggo Dome waar misschien wel 15 duizend mensen in zitten en waar heel veel lucht heel veel goeie ventilatie is.”

Ster advertentie
Ster advertentie