3FM nieuws

Dit is waarom wij denken dat The Indien 2024 gaat rocken

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom wij denken dat The Indien 2024 gaat rocken

Afgelopen weekend presenteerde 3FM 'De 10 van 2024': een lijst van tien Nederlandse acts die in 2024 het verschil gaan maken, zowel in liveoptredens als in verwachte releases. Eén van die acts is The Indien, in 2015 opgericht door frontvrouw Rianne Walther samen met gitarist Casper Talsma.

Wie is The Indien?

Na het uitbrengen van een aantal EP’s, werd de indie-poprock band uit Den Haag opgemerkt door het Britse label Disturbing London. In 2015 werden ze al uitgeroepen tot 3FM Talent, maar sinds 2022 zijn ze beter terug dan ooit met singles als ‘Sleep When I’m With You’, ‘Be Yours’ en ‘Stay’, die ze o.a. vorig jaar tijdens het voorprogramma van Son Mieux in AFAS Live speelden. Ook stond The Indien afgelopen weekend op Noorderslag in Groningen waar ze de sterren van de hemel speelden. Dit voorjaar brengt de band hun langverwachte debuutalbum uit. Wij kunnen niet wachten!

Waarom maakt The Indien deel uit van de 10?

3FM-dj Olivier Bakker kan je precies vertellen waarom The Indien deel uitmaakt van de 10 artiesten die het dit jaar helemaal gaan rocken: “The Indien heeft een heel eigen geluid waar je je helemaal in kunt verliezen. Als je naar hun tracks luistert waan je je echt even in een andere wereld. Frontvrouw Rianne zingt live zó zuiver en met zoveel controle over haar stem dat je met open mond staat te kijken. Met de rust die ze op het podium uitstraalt weet ze iedere zaal te betoveren.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Check de andere artiesten/bands die onderdeel uitmaken van de 10 hier.

Ster advertentie
Ster advertentie