3FM nieuws

Dit waren de Grammy Awards 2024

foto: ANPFoto
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit waren de Grammy Awards 2024

Zondagavond was het weer tijd voor het grootste muzikale evenement van misschien wel de wereld: The Grammys. Tijdens de 66e Grammy Awards wonnen Taylor Swift, Miley Cyrus, en Billie Eilish de prijzen in de grootste categorieën in ontvangst.

Trevor Noah, de presentator van dienst, leidde de avond voor de vierde keer op rij. De optredens werden dit jaar verzorgd door Joni Mitchell, Dua Lipa, Burna Boy, Luke Combs, Travis Scott, Rodrigo, en Billy Joel.

Vrouwen aan de top

Miley Cyrus, met haar wereldhit 'Flowers' ging niet alleen naar huis met haar eerste Grammy Award ooit voor Record of the Year, maar stak ook de trofee op voor Best Solo Performance in de categorie Pop. Ze deed ook nog een live-uitvoering van het nummer tijdens de uitreiking.

Taylor Swift mag inmiddels wel de Koningin van de Grammys genoemd worden want de wereldster brak opnieuw records. Met haar album 'Midnights' pakt ze de prijs voor Album of the Year en markeerde daarmee haar vierde keer in deze categorie. Ze pakt daarmee het record voor de meeste awards in die categorie. Eerder ging ze al naar huis met de award voor 'Folklore' (2021), '1989' (2015), en 'Fearless' (2010).

Nieuw album Taylor

Alsof dat nog niet genoeg was, kaapte Swift ook de Grammy voor Best Pop Album met 'Midnights' weg. Als kers op de taart kondigde Swift aan dat haar nieuwe album, The Tortured Poets Department op 19 april zal verschijnen.

Billie Eilish voegde twee Grammys toe aan haar indrukwekkende verzameling. Haar nummer 'What Was I Made For?' uit de Barbie-film werd bekroond als Best Song en Best Soundtrack Song. In haar dankwoord liet de zangeres weten dat ze dacht geen kans te maken met zoveel getalenteerde mede-nomineerden.

Ondanks negen nominaties wist SZA niet in de grootste categorieën te zegevieren. Desalniettemin ging ze naar huis met drie Grammys, waaronder Best Pop Performance (samen met Phoebe Bridgers voor 'Ghost in the Machine'), Best R&B Song ('Snooze'), en Best Progressive R&B Album (SOS).

Phoebe Bridgers en de samenwerkingen

Het Grammy-gala was ook een triomftocht voor Victoria Monét en Phoebe Bridgers, die elk drie Grammys in de wacht sleepten. Monét werd bekroond als Best New Artist, terwijl Bridgers er vier in totaal mee naar huis nam, inclusief drie als onderdeel van de groep boygenius en één in samenwerking met SZA (Best Alternative Album + Best Rock Song).

Hoewel Olivia Rodrigo en Jon Batiste in alle grote categorieën waren genomineerd, grepen ze helaas naast de prijzen. Ook Lana Del Rey, met vijf nominaties, ging dit jaar met lege handen naar huis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Killer Mike wint en wordt gearresteerd

Muzikant Killer Mike, ook bekend als één helft van Run The Jewels, won gisteren drie Grammys in de categorieën Best Rap Song en Best Rap Performance met het nummer 'Scientists & Engineers' en zijn plaat Michael viel in de prijzen in de categorie Best Rap Album. Tijdens de ontvangstspeech vertelde Killer Mike over zijn verleden. De rapper deelde zijn persoonlijke groei en hoe die fase van zijn leven in het verleden ligt.

Maar zijn avond werd overschaduwd door het feit dat hij tijdens de awardshow gearresteerd werd in Los Angeles nadat hij betrokken was bij een handgemeen met een beveiliger. De artiest, die later werd vrijgelaten, zou volgens bronnen een beveiliger hebben geduwd die niet snel genoeg voor hem opzij ging. Op videobeelden is te zien hoe de rapper in de stromende regen door beveiligers wordt gevolgd en weggevoerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie