3FM nieuws

Dio's nieuwe album geïnspireerd door de liefde

  1. Nieuwschevron right
  2. Dio's nieuwe album geïnspireerd door de liefde

Dio is back! Zijn volgende album, De Man, is uit en is zwaar geïnspireerd door de liefde. Dat terwijl hij vrijgezel is en er ook genoeg negatieve ervaringen mee heeft.

"Had ik maar een tijdmachine, tijdmachine." Jep, Dio ken je van onder meer 'Tijdmachine', maar ook nummers als 'Dom, Lomp & Famous' en 'Licht Van De Laser' deden 't prima in ons kikkerlandje. Dio is nu terug met een nieuw album.

De Man, de liefde

Drie jaar na zijn tweede studioalbum kwam Dio eind mei met zijn nieuwe plaat De Man. Onder meer Jayh, Ronnie Flex, The Opposites en Sef werkten mee aan het derde album. De rapper liet zich inspireren door de liefde en vrouwen. Hij is al twee jaar vrijgezel en vindt dat "wel prima zo" en heeft niet alleen maar goede ervaring ermee. Des te meer inspiratie voor een reeks toffe liedjes!

"Ik ben geintrigeerd door de liefde, het houdt me bezig."
- Dio

ADD

Wat ook blijkt: Dio heeft ADD. Al een tijdje hoor, want op zijn 12e werd het geconstateerd, maar hij denkt zelf dat het verklaard waarom hij niet goed stil kan zitten. Ook muzikaal, want op De Man hoor je weer allemaal verschillende muziekstijlen heen en weer springen. "Het zit ergens in mijn hoofd dat ik niet wil opgroeien en de vrijheid wil houden als een kind," zegt hij er zelf over bij Giel. Dat is gelukt, want het album klinkt top!

Dat liet hij ook horen op De Speelplaats.

Ster advertentie
Ster advertentie