3FM nieuws
KRO-NCRV

3FM-dj Andres Odijk reist door Europa met vraag: "Lopen Europeanen een beetje warm voor de komende Europese verkiezingen?"

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Andres Odijk reist door Europa met vraag: "Lopen Europeanen een beetje warm voor de komende Europese verkiezingen?"

In de nieuwe podcast Eurotrippers stapt 3FM-dj Andres Odijk in de trein om door heel Europa het enthousiasme te peilen voor de komende verkiezingen. Gewapend met microfoon en nieuwsgierigheid doorkruist hij verschillende Europese steden om mensen te polsen over de Europese Unie. Welke vruchten hebben landen als Slovenië en Polen geplukt van hun lidmaatschap in 2004? En hoeveel waarde hecht de stad van het Klimaatakkoord, Parijs, aan de Green Deal?

Eurotrippers

Vanaf donderdag 11 april kunnen luisteraars wekelijks aanhaken bij de podcast Eurotrippers. 3FM-dj Andres, vergezeld door zijn reismaatje Teun, struint in de aanloop naar de Europese verkiezingen 10 steden af in slechts 14 dagen. Met slechts 24 uur per stad onderzoeken ze de stemming onder de locals: hoe staan zij tegenover de Europese verkiezingen en hechten ze waarde aan hun stemrecht? De reis vangt aan in de romantische straten van Parijs, om vervolgens door te gaan naar bruisend Barcelona, modieus Milaan, en nog veel meer meer.

Stap in voor de verkiezingen

Tijdens hun avontuur hebben de reizigers het over de moeilijkheden rondom Hongarije's positie in de Europese Unie. Voor vertrek waren Andres en Teun grootse fans van de EU, maar zal hun standpunt na deze reis nog hetzelfde zijn? Of lijkt het partnerschap misschien verder weg dan gedacht? Het antwoord onthult zich pas in Brussel, vlak voor de verkiezingen.

De eerste twee afleveringen van Eurotrippers worden op donderdag 11 april uitgebracht. Daarna volgen wekelijks nog 8 afleveringen, beschikbaar op diverse podcastplatforms zoals Spotify en NPO Luister.

Ster advertentie
Ster advertentie