3FM nieuws

Fans willen Foo Fighters terug naar thuisfront

  1. Nieuwschevron right
  2. Fans willen Foo Fighters terug naar thuisfront

Foo Fighters-fans uit Dave Grohls voormalige woonplaats hebben een campagne opgezet om de band voor het eerst in vijftien jaar terug te halen naar Richmond, Virginia.

Hoopvolle fans van de band hebben de campagne opgezet via de Crowdfunding website Crowdhoster. Er is inmiddels al bijna 9.000 dollar opgehaald.

"Help Bring the Foo Fighters back to RVA"

Op de campagnesite, getiteld"Help Bring the Foo Fighters back to RVA", worden 1.400 tickets verkocht voor de prijs van 50 dollar. De teller van de website staat op woensdag 16 april om 10:00 uur al op 9.000 dollar en het is de bedoeling dat de teller binnen een tijdsbestek van 45 dagen op 70.000 dollar terechtkomt. De grondleggers laten via de website weten waarom de campagne precies op poten is gezet: "It's simple. The Foo Fighters haven't played Richmond, Virginia since May 17, 1998. That's more than 15 years ago and that's way too long. So we're taking it upon ourselves to bring 'em back!"

Show nog niet bevestigd door Foo Fighters

Het is natuurlijk heel mooi dat de teller al bijna op 9.000 dollar staat, maar of Foo Fighters werkelijk naar Virginia komen is nog niet eens zeker. In een interview met SPIN laat co-founder Andrew Goldin weten dat de band inmiddels wel van het bestaan van de campagne af moét weten.

"We have reason to believe they know about it at this point. We haven't been shut down, so that's a good sign, right?",
aldus Goldin. De beste man bevestigde eveneens dat wanneer de show niet doorgaat, alle donaties netjes terug worden gestort naar de rechtmatige eigenaren.

Fans Foo Fighters kunnen terecht hoopvol zijn

Het is trouwens niet zo gek dat de fans vertrouwen hebben in de komst van de band. Het is namelijk al eerder gebleken dat de heren van Foo Fighters niet vies zijn van een verrassingsshow. Zo verrasten ze de bezoekers van een Amerikaans restaurant eind vorig jaar met een optreden van maar liefst twee uur, gaven ze in 2011 een geïmproviseerd optreden als reactie op protesterende leden van de controversiële Westboro Baptist Church en hebben ze drie jaar terug een serie concerten gegeven bij mensen thuis.

Woon je niet in Richmond, Virginia maar heb je wel zin in het rauwe gitaargeluid van Foo Fighters? We hebben het laatste studioalbum van de rockers, Wasting Light, voor je klaargezet.

Foo Fighters - Wasting Light via Spotify


Ster advertentie
Ster advertentie