3FM nieuws

Nieuw album U2 komt waarschijnlijk zomer 2014 uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album U2 komt waarschijnlijk zomer 2014 uit

U2 heeft in een interview laten weten dat het nieuwe album waarschijnlijk in de zomer van 2014 uitkomt.

U2 heeft in een recent interview met The Hollywood Reporter verklaard dat de opname van hun de soundtrack 'Ordinary Love' de opnames van een nieuw album hebben vertraagd. Het album wordt nu in de zomer van 2014 verwacht.

Release nieuw album

De band hoopte aanvankelijk een nieuw album uit te brengen in december 2013. De planning werd echter overhoop gegooid door de opname van 'Ordinary Love' voor de film Mandela: Long Walk To Freedom. Er heerste vóór de opname van het nummer wat meer duidelijkheid rond het nieuwe album. Bassist Adam Clayton liet eerder zelfs weten dat het nieuwe album 12 nummers zou bevatten, maar het schema van de band veranderde toen filmproducent Harvey Weinstein hen vroeg een soundtrack te schrijven voor de film Mandela: Long Walk To Freedom.

Album nog niet af

De band is nog steeds bezig met het nieuwe, titelloze album. En volgens zanger Bono is het album pas af als alles tot in de puntjes verzorgd is. "The album won't be ready 'til it's ready. There's a couple of songs that are part of the story we haven't quite finished," aldus de zanger. "We know we have to spend a couple of years taking these songs around the world, so they'd better be good!"

Luister hieronder naar U2's 'Ordinary Love', de soundtrack voor de film Mandela: Long Walk To Freedom.

U2 - 'Ordinary Love'

Ster advertentie
Ster advertentie