3FM nieuws

Sia kondigt eerste kerstalbum van 't jaar aan

  1. Nieuwschevron right
  2. Sia kondigt eerste kerstalbum van 't jaar aan

Iedere artiest komt in zijn carrière op een commercieel kruispunt waar ze voor de volgende keuze komen te staan: ga ik voor een greatest hits album of een kerstalbum? De meesten kiezen voor die eerste, want maar weinigen durven de uitdaging aan te gaan met mister Christmas: Michael Bublé. Dit jaar doet Sia een poging om eind december boven hem in de charts te eindigen.

Het is (bijna) Kerst

Het begint weer te kriebelen en dat merk je aan alles. 3FM start weer langzaam met de voorbereidingen voor 3FM Serious Request, je lokale tuincentrum staat weer vol met besneeuwde miniatuurdorpjes en een niet nader te noemen radiostation heeft Mariah Carey weer op hoge rotatie staan... Kerst komt eraan! En ieder jaar is er weer één artiest als eerste bij. Buiten Michael Bublé dan. Die viert het hele jaar door kerst en is daarom altijd als eerste. He just never stops.

Sia gaat de uitdaging aan

Nee, dit jaar gaat zangeres Sia een poging wagen met een eigen kerstalbum. Wie gingen haar voor? The Killers brengen elk jaar een nieuw kerstliedje uit en Ariana Grande probeerde in 2015 een Mariah Carey'tje te doen (en faalde, want is er is natuurlijk maar één 'All I Want'). Zelfs gerenommeerde bands als Weezer hebben hun handjes eraan vuil gemaakt.

Maar is dat erg? Zoals we in de intro al zeiden: de één verzamelt zijn grootste hits om daar het labeltje 'nieuw album' op te plakken en de ander brengt een album met covers uit rondom het meest commerciële feest van 't jaar. Het is slim en eerlijk... Wie geniet er nou niet van een goede 'Let It Snow' cover? Precies!

Everyday is Christmas

Maar Sia gaat niet voor de makkelijke weg. Covers?! Niet voor deze singer-songwriter. Het worden tien compleet nieuwe tracks. Het album heet Everyday is Christmas en komt op 17 november uit. Beetje laat als je het aan Michael vraagt... Dan staat hij alweer dubbel en dwars op 1 in iTunes.

Oh, en wat hij van Sia's poging vindt?

Ster advertentie
Ster advertentie