3FM nieuws

Duet Freddie en Michael ook op nieuw Queen-album

  1. Nieuwschevron right
  2. Duet Freddie en Michael ook op nieuw Queen-album

De legendarische popband Queen brengt dit jaar een album uit met daarop een selectie van nooit eerder uitgebrachte nummers, inclusief een duet van Freddie Mercury met Michael Jackson.

Groot nieuws uit het kamp van de legendarische rockband Queen over de samenwerking tussen frontman Freddy Mercury en de King of Pop Michael Jackson.

Queen brengt later dit jaar (2014) een plaat uit met daarop niet eerder uitgebracht materiaal. De nummers zijn in de jaren '80 ingezongen door Freddie Mercury. Het album gaat waarschijnlijk Queen Forever heten, zo vertelde Brian May in een interview met BBC Wales.

Queen - Queen Forever

Het nieuws kwam naar boven toen May details vrijgaf in een gesprek met BBC-host Wynne Evans. "We hebben nog een paar nummers gevonden, waarop Freddie zingt en wij allemaal spelen, die echt mooi zijn," vertelt de gitarist. "Mensen zullen het tegen het einde van het jaar te horen krijgen. Het wordt van compilatie nieuw materiaal dat nog niemand heeft gehoord. Ik denk dat mensen het heel leuk zullen vinden."

Freddies duet met Michael Jackson ook op Queen Forever

Frontman Freddie nam in de jaren '80 ook een aantal duetten op met Michael Jackson. Een van die tracks, 'There Must Be More To Life Than This', komt op Queen Forever. De band hintte eind augustus (2014) al over het duet, op Twitter. Giel draaide de track 19 september in zijn show.

Freddie en Michael - 'There Must Be More To Life Than This'

Nummers dateren uit jaren '80

Het grootste deel van de nummers op Queen Forever dateert uit de jaren '80, toen de band in volle vlucht was. "Het is best emotioneel. Het zijn grootse ballads met een epische sound. Ik en Roger Taylor hebben alles zelf gerestaureerd. We moesten bijna opnieuw beginnen omdat we vrijwel niks hadden. Maar omdat ik weet hoe deze songs zouden hebben geklonken als we ze toentertijd gewoon af hadden gemaakt, kon ik het maken met de moderne technologie," aldus May.

Queen

Queen is een van de meest succesvolle bands uit de popgeschiedenis. De band scoort in Nederland meerdere nummer 1-hits (o.a. 'Bohemian Rhapsody', 'Somebody To Love', 'Crazy Little Thing Called Love', 'Under Pressure', en 'I Want To Break Free'). Leadzanger Freddie Mercury sterft op 24 november 1991 aan de gevolgen van AIDS.

Is de muziek van Queen niet weg te denken uit jouw platenverzameling of weet je juist niet precies welk geluid bij deze grote naam hoort? Check dan hier het legendarische concert van Queen in Budapest.

Queen - Hungarian Rhapsody live in Budapest (1986)

Ster advertentie
Ster advertentie