3FM nieuws
AVROTROSKRO-NCRV

Rob & Wijnand spreken VVV Ameland-directrice over het geheim van Sunneklaas

foto: Rob & Wijnand en de Ochtendshow
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob & Wijnand spreken VVV Ameland-directrice over het geheim van Sunneklaas

Deze week wilde PowNed verslaggever Aryan Parsa het feest ‘Sunneklaas’ vastleggen op Ameland, maar de eilandbewoners stelden dat helaas niet op prijs. Ze werden achtervolgd, klemgereden en zelfs aangereden. Amelanders houden de traditie graag voor zichzelf en vertellen daarom nooit wat het nou écht inhoudt. Rob & Wijnand en de Ochtendshow probeerden achter het geheim te komen.

De traditie

Sunneklaas is een geheimzinnige Amelandse traditie. Het is een soort alternatief voor het Sinterklaasfeest dat in heel Nederland gevierd wordt, maar eigenlijk lijkt het helemaal niet op elkaar. De start van het feest is op 5 december om 17.00 uur en dan gaan alle lichten uit op het eiland. Vrouwen en kinderen mogen de deur niet uit, want als ze die regels verbreken zijn er grote gevolgen.

De meest wilde verhalen gaan er rond over dit feest en het is ook niet gemakkelijk om iemand te spreken van het eiland. Na een aantal pogingen is het toch gelukt om VVV Ameland-directrice Marja Bosscha te spreken over dit onderwerp.

Ster advertentie
Ster advertentie