3FM nieuws

Pinkpop update: compleet

  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop update: compleet
Het is de jubileum editie: Pinkpop 2009. Het is de veertigste keer dat Pinkpop wordt georganiseerd, daar moet je bij zijn dus.
Zeker als je line-up ziet! En er komen alleen maar meer namen bij, in totaal worden het er 40. Hier houden we je daarvan op de hoogte en van alle andere nieuwtjes van Pinkpop 2009.

Dit jaar is Neerlands oudste festival op 30 en 31 mei en 1 juni. Leg je slaapzakje alvast klaar: de kaartverkoop begint op 7 maart.

Lees hier alle updates over Pinkpop:

Programma Pinkpop compleet


(07-04-09) -
Het programma van de 40ste editie van Pinkpop is compleet. Vandaag maakt de organisatie op de site de laatste namen bekend.
Het programma van Pinkpop is op dinsdag 7 april aangevuld met de laatste namen. De Zweedse band Mando Diao maakt de Pinkstermaandag compleet, de Engelse Noisettes de zaterdag en Rowwen Heze komt de zondag verblijden met een bezoekje.

Rowwen Heze
De Limburgse band Rowwen Heze is aangeboden door het provinciaal bestuur van Limburg om het 40-jarig jubileum van Pinkpop te vieren. Odile Wolfs, gedeputeerde cultuur zegt: "De Provincie Limburg laat 40 jaar Pinkpop natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Wij kijken uit naar het schitterende jubileumprogramma en natuurlijk vooral naar ‘de dag dat heel Holland Limburgs lult’.

Pinkpop Classic: nieuwe acts

(07-04-09) - Op 15 augustus vindt de derde editie van Pinkpop Classic plaats. Nieuwe namen zijn: Sinead O'Connor, Heather Nova en Living Colour.

Simple Minds werd al eerder aangekondigd als de hoofdact van het eendaagse festival in Landgraaf. de organisatie presenteert trots de uitbreiding van de line- up, die bijna compleet is.

Sinead
De organisatie laat weten op de website: 'Een absolute top-act is de Ierse zangeres SINEAD O'CONNOR die inmiddels al een kwart eeuw muziek maakt. Zij stond al op Pinkpop 88 (de eerste editie in Landgraaf) en kreeg zij het publiek ademloos met het nummer "Troy".'


>> lees meer over Sinead O'Connor

Heather Nova
Singer-songwriter Heather Nova brak met haar album "Oyster" in 1995 door bij het grote publiek wat werd onderschreven met een prachtig optreden op Pinkpop 1995.


>> lees meer over Heather Nova

Living Colour
Living Colour breekt in 1988 door met hun debuutalbum "Vivid". De band was een groot succes op Pinkpop 1991. De muziek is een straffe mix van stevige rock met zwarte funk invloeden. De debuutsingle "Cult Of Personality" zet ze internationaal op de kaart.


>> Lees meer over Living Colour

Meer
De lokale Janse Baggeband is wederom openingsact voor het eendaagse festival. Ook de Nederlandse rockband Claw Boys Claw treedt op.


>> naar de website van Pinkpop Classic

Vijf nieuwe namen bekend!

De volgende namen zullen hun opwachting maken: The Gaslight Anthem, The Rifles, You Me At Six, Dr. Lektroluv en Hollywood Undead.


Line-up
Inmiddels zijn er 70.000 kaarten over de toonbank gegaan. De dagkaarten voor zaterdag zijn al helemaal uitverkocht. Met deze vijf namen erbij en nog drie te gaan is de line-up bijna compleet. Nog even geduld dus voor die laatste drie bands.


>> Ga naar de site van Pinkpop

Pinkpopzaterdag uitverkocht

(09-03-09) - De verkoop van dagkaarten voor de zaterdag ging hard. Binnen 20 minuten waren alle kaarten verkocht.

Dat Jan Smeets er goed aan deed 5000 extra dagkaarten ter beschikking te stellen voor Pinkpopzaterdag is duidelijk. De kaarten waren binnen no-time uitverkocht.

Die-hard fan?
Ben je een die-hard Bruce Springsteen fan en zit je nu te balen? Dan is een passe-partout nog een mogelijkheid. De dagkaarten voor zondag en maandag gaan minder hard. Ook deze zijn nog verkrijgbaar.

Line-up
Woensdag 4 maart maakte Jan Smeets tijdens een persconferentie in Paradiso, op acht namen na, de line-up bekend. Snow Patrol is de headliner dit jaar en sluit het festival op maandagavond af.


>> Ga naar de officiele Pinkpopsite

Woensdag 4 maart 12.00-14.00u Pinkpop Perspresentatie in de Paradiso.

>> Zorg dat je erbij bent

Geruchten: Bowie en U2 op Pinkpop?


(27-01-09) - Het houdt de gemoederen nu wel echt bezig.... wie komen er naar Pinkpop? Er zijn al flink wat namen bevestigd, maar ook wilde geruchten doen de ronde.
Zo speculeerde Giel er vanochtend lustig op los: U2 en David Bowie zouden ook komen op het pinksterfestival.

Én Bowie én U2

Dat zou betekenen dat je dit jaar alleen maar naar Pinkpop hoeft en dan kun je gelukkig sterven. Want live 'Sunday Bloody Sunday' en 'Ashes tot Ashes' te horen en zien is eigenlijk het enige wat telt. Keep your fingers crossed..... en wie weet blijkt het waar te zijn!

Killers en Franz Ferdinand ook op Pinkpop


(26-01-09) - De namen stromen langzaam binnen... en wat voor een namen zijn het! Groots! Vandaag maakte de organisatie bekend dat ze de Killers en Franz Ferdinand hebben weten te strikken.
Naast Bruce Springsteen, Placebo, Depeche Mode, Novastar en the Cooks hebben nu ook de Killers en Franz Ferdinand bevestigd dat zij hun opwachting maken op Pinkpop 2009.

Hot
The Killers uit Las Vegas brak in 2003 door met hun debuutalbum 'Hot Fuss' en zijn nu hot stuff in Nederland met hun hit 'Human'.

Veteranen
Franz Ferdinand is al Pinkpop-gigant na de optredens in 2004 én 2006. Met het nieuwe album Tonight zullen de Schotse mannen het festival weer op zijn kop zetten. Luister hier naar de nieuwe CD van Franz Ferdinand- die deze week de week CD is- zodat je mee kunt zingen eind mei: 'Lalalalala, lalalala... Ulysses'

Bruce Springsteen op Pinkpop


(21-01-09) - Tijdens een gesprekje met Jan Smeets werd duidelijk dat 'The Boss' dit jaar op Pinkpop staat. Bruce Springsteen komt naar Landgraaf!
Bruce Springsteen
Maak je borst maar nat, want op de Pinkpopzaterdag staat Bruce Springsteen met de E-Street Band maar liefst 3 uur lang te rocken in Landgraaf. The Boss doet deze zomer maar liefst 30 shows in Europa waaronder 2 festivals. Één daarvan is Pinkpop!

Jan Smeets en Pinkpop
Giel belde de Puppetmaster van Pinkpop in alle vroegte om hem het heuglijke nieuws te ontfutselen. Pinkpop is dit jaar overigens weer gewoon tijdens Pinksteren en beleeft een jubileumeditie.

Jubileumeditie
Maar liefst voor de 40ste keer kunnen muziekliefhebbers zich verheerlijken aan de beste, hardste, meest spraakmakende of hartverscheurend mooie liedjes van bands vanuit alle windstreken.

Novastar staat op Pinkpop


(20-01-09) - Lars Van Bambost, de gitarist van Novastar, laat op zijn blog weten dit jaar met de band op de Pinkpopmaandag op te treden.

De eerste namen voor op Pinkpop druppelen binnen. Zo is Depeche Mode bevestigd, staan Placebo en The Kooks er ook en schijnt Miss Montreal voor het eerst acte de présence te mogen geven.

Verwachtingen
Er zijn drie dagen te vullen met muziek, dus er mogen nog wel wat namen bij. Welke band of bands zou jij graag zien op Pinkpop dit jaar?


Simple Minds op Pinkpop Classic 2009


(08-01-09) - De Simple Minds is de hoofdact op de derde editie van Pinkpop Classic.

Alive and Kicking

Jaja, ze leven nog! De Schotse band bestaat dit jaar al 30 jaar en gaat dit jaar zelfs touren door verschillende landen. Want, nog meer reden tot feest, ze brengen dit voorjaar een nieuw album uit.

Don't you forget about me

Het festival voor oude rockers is dit jaar op 15 augustus, wederom in Landgraaf. Het festival heeft in de line-up artiesten die al eerder op Pinkpop hebben gestaan. De Simple Minds stonden alweer in 1983 op het podium.

Depeche Mode, Kooks en Placebo op Pinkpop


(09-12-08) - De eerste namen voor Pinkpop zijn bekend! De Britse band Depeche Mode zal het hoofdpodium op zondag 31 mei afsluiten.

Ga hier naar de website van Pinkpop

En.... ben je blij met de line-up? Wie moet er ook echt bij zijn dit jaar, wie liever niet?


Ster advertentie
Ster advertentie