3FM nieuws

Dansen tot 00:00 uur en voor 75% gevulde concertzalen

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Dansen tot 00:00 uur en voor 75% gevulde concertzalen

Het is een mijlpaal: Nederland kijkt precies anderhalf jaar naar persconferenties. Beter bekend als 'de persco'. Je hebt al veel voorbij zien komen. Goed nieuws, veel slecht nieuws en vooral cijfers en maatregelen. In de persco van vanavond kwamen nieuwe richtlijnen naar voren, ook met betrekking tot de muziek- en entertainmentindustrie.

Vroeg pieken

Ten eerste mogen discotheken en nachtclubs vanaf 25 september net als de andere horecagelegenheden tot middernacht open. Dat hebben demissionair Minister De Jonge en demissionair Minister President Mark Rutte zojuist gezegd in de persconferentie. Voor die discotheken gelden dezelfde regels als voor de rest van de horeca. Dus bezoekers hebben ook een coronatoegangsbewijs nodig. Dat wordt dus vroeg pieken!

Weer staand genieten

Gisteren werd al bekend dat alle evenementen vanaf 25 september weer zijn toegestaan, ook als er alleen staande plekken beschikbaar zijn. Wel mag dan maximaal 75 procent van de zaalcapaciteit worden gebruikt en bezoekers moeten een bewijs kunnen laten zien waaruit blijkt dat ze gevaccineerd zijn, onlangs negatief getest of hersteld van covid-19.

Ster advertentie
Ster advertentie