3FM nieuws

Foo Fighters geven gecrowdfund concert

  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters geven gecrowdfund concert

Foo Fighters-fans hebben het voor elkaar gekregen om de band voor het eerst in vijftien jaar terug te halen naar Richmond, Virginia.

De hoopvolle fans startten in april een campagne via de Crowdfunding-website Crowdhoster. Het duurde even, maar de mannen van Foo Fighters hebben akkoord gegeven: ze komen naar Richmond!

"Help bring the Foo Fighters back to RVA"

Op de campagnesite, getiteld "Help Bring the Foo Fighters back to RVA", werden 1.400 tickets verkocht voor de prijs van 50 dollar. De teller van de website stond binnen een dag al op 9.000 euro. Het was de bedoeling om die teller binnen een tijdsbestek van 45 dagen op 70.000 dollar te krijgen. Waar het dus eigenlijk op neerkwam: de grondleggers verkochten kaarten voor een concert dat niet bestond.

De grondleggers lieten via de website weten waarom de campagne precies op poten was gezet: "It's simple. The Foo Fighters haven't played Richmond, Virginia since May 17, 1998. That's more than 15 years ago and that's way too long. So we're taking it upon ourselves to bring 'em back!"

"See ya soon!"

Het mocht even duren, maar de rockers hebben gereageerd op de actie. Via Twitter liet Foo Fighters zaterdag 12 juni weten een bezoekje te gaan brengen aan Richmond. "See ya soon... Let's have a good time" stuurde de band naar de grondleggers van de campagne.

De fans achter de campagne zijn natuurlijk helemaal in hun nopjes met dit vooruitzicht. "I'm beyond excited," liet Andrew Goldin, één van de grondleggers, weten aan CBS. "Just when I thought I couldn’t like this band anymore they go and do something like this." Hoe soon "soon" werkelijk is, is nog niet bekend. De heren brengen in november hun achtste plaat uit, dus hebben voorlopig nog genoeg te doen.

Fans Foo Fighters waren terecht hoopvol

Het was niet zo gek dat de fans vertrouwen hadden in de komst van de band. De heren van Foo Fighters hebben namelijk al meerdere malen laten zien niet vies te zijn van een verrassingsshow. Zo verrasten ze de bezoekers van een Amerikaans restaurant eind vorig jaar met een optreden van maar liefst twee uur, gaven ze in 2011 een geïmproviseerd optreden als reactie op protesterende leden van de controversiële Westboro Baptist Church en hebben ze drie jaar terug een serie concerten gegeven bij mensen thuis.

Ster advertentie
Ster advertentie