3FM nieuws

3voor12: Rihanna, Bombay en Alice on the Roof zijn Niet Te Missen

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Rihanna, Bombay en Alice on the Roof zijn Niet Te Missen

Wat zijn dé tracks die je deze week moet horen? Welke albums verdienen een luisterbeurt? Je hoort het elke week in de Niet Te Missen, het laatste uur 3voor12 Radio op donderdagavond tussen 23.00 en 00.00. In een ruk gidst Roosmarijn Reijmer je door het aanbod en vertelt ze je welke muziek Niet Te Missen is. Toch gemist? Geen zorgen, luister het uur nu terug als podcast, met nieuwe noten van o.a. Rihanna, Bombay en Alice on the Roof.

Luister hieronder de hele podcast, abonneer je hier via iTunes of hier via de RSS-feed.


1. De Staat - Make The Call, Leave It All
Na Peptalk is dit de tweede single van het nieuwe album O van De Staat, de allergrootste Nijmeegse rockband. De huidige tour loopt als een trein, met vele uitverkochte zalen en zoals het nu lijkt elke weer een enorme pit waarin de video van Witch Doctor wordt nagedaan.

2 Rihanna - Same Ol Mistakes
Lang verwacht, en nu dan toch gekomen: Anti, het nieuwe album van Rihanna, de wereldberoemde r’n’b zangeres uit Barbados. Eenvan de verrassingen is deze cover van het Tame Impala nummer New Person, Same Old Mistakes. Mag je zelf uitmaken of het ook een aangename verrassing is.

3. The Rubens - Hoops
Een verrassing van de week in de Triple J Hottest 100: Tame Impala is in Australie verslagen door het hier nog onbekende bandje The Rubens. De vijf bandleden komen uit een piepklein australisch dorpje met maar 900 inwoners. Meer over de Hottest 100 vind je hier.

4. Elf Kid - Golden Boy
Na Skepta en Stormzy weer een ieuwe ster in de Londense Grime scene: Elf Kid. Rap van de straten van Londen, ditmaal gemixed met een sample van The Meters, ook al eens gebruikt in het nummer One Thing van Amerie.

5. Town Of Saints - No Place Like This
Voorbode van nieuwe album van ex Serious Talent Town Of Saints, ‘No Place Like This’. Deze week ging de track in premiere in 3voor12 Radio en Harmen vertelde dat de titel staat voor het proberen stil te staan en te genieten van het vele touren en alle gebeurtenissen rondom een band. Muzikaal gezien nemen ze een stap af van de folk richting meer Arcade Fire pop.

6 Applescal - Leone Highway
Applescal is de artiestennaam van DJ/producer Pascal Terstappen. Hij is platenbaas van label Atomnation (met daarop ook releases van David Douglas en Weval) en DJ/producer met al weer vier albums op zak. Ondanks dat vorig jaar pas zijn vierde album uitkwam, is er nu al weer Leone Highway, een eigenwijze en elegante ambient elektronica EP.

7. Bombay - Gold Rush
Voorheen Bombay Show Pig, heten ze nu na het vertrek van Linda van Leeuwen kortweg Bombay. Het tweede album Show Your Teeth komt volgende week vrijdag uit. De dag er voor spelen ze live in 3voor12 Radio.

8. Alice On The Roof - Easy Come Easy Go
Alice On The Roof is Alice Dutoit uit Gent. Omdat Dutoit ‘Op het dak’ betekent was de artiestennaam ‘On The Roof’ natuurlijk voor de hand liggend. Deze week is de komst Alice On The Roof naar het Best Kept Secret festival bekend gemaakt in 3voor12 Radio. Meer bevestigde namen vind je hier.

9. Wolfmother - Victorious
Een nieuwe single van de Australische rockband rond Andrew Stockdale. op 19 februari komt het album met dezelfde titel uit en eind april kan je ze in verschillende Nederlandse zalen live aan het werk zien.

10 Sevn Alias - Woosh (feat. Jonna Fraser & Lijpe)
Het gaat goed met Sevn Allias. Deze week had de Almeerse rapper Sevn Alias het 3voor12 Album van de Week met Twenty Four Sevn 2. Hij is volgens ons een van dé artiesten van 2016 en hij was het hoogtepunt van Noorderslag. Deze track komt van de trackcompilatie die vorige week uit kwam.

11. The Brahms - Shoulder Blades
Na twee hitjes van hun eerste EP Meraki, Golden en Homerun, verschijnt er nu een tweede EP van deze Nederlandse popband en 12van3voor12-act. Dit is de eerste single.

12. Massive Attack, Tricky & 3D - Take It There
Voor het eerst na zes jaar weer een release voor de triphop band uit Bristol, bekend van klassiekers als Unfinished Sympathy en Teardrio. EP Ritual Spirit is vier nummers lang, en dit is de track met oude bekende Tricky.

13. The 1975 - The Sound
Op 1 april staat de Britse indiepopband The 1975 in de HMH. Dit is de derde single van het eind februari te verschijnen tweede album. Als je twijfelt of Twitter echt dood is onder jonge kids, waarbij The 1975 het goed doet: Check de album titel. I Like it When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It. Probeer daar maar eens een soepele tweet om heen te bouwen.

14. DIIV - Under The Sun
Volgende week komt het tweede album van de New Yorkse gitaarband DIIV (spreek uit als ‘Dive’), Is The Is Are. Wij hebben het album al kunnen horen, en zijn enthousiast. Deze single geeft alvast een goede indruk.

15. The Hunna - We Could Be
Weer een indierockbandje uit Londen: The Hunna. Op 6 maart te spelen ze in de Amsterdamse club The Sugar Factory en dit is hun single.

Ster advertentie
Ster advertentie