3FM nieuws

Het festival van... Sef

  1. Nieuwschevron right
  2. Het festival van... Sef

Als Sef een heel eigen festival zou mogen organiseren? Hoe zou die er dan uitzien? We verklappen alvast één ding: bezoekers moeten hun telefoon thuis laten.

PLAYLIST FESTIVAL

Het festival gaat Playlist heten omdat er heel veel verschillende soorten muziek zijn.

"Sommige festivals hebben echt een thema met bijvoorbeeld alleen maar techno. Dat kan leuk zijn, maar ik vind het veel leuker als je verschillende dingen kunt horen. Ik wil ook niet alleen maar hippe artiesten, er moeten ook classics zijn. Hippe artiesten laten zich trouwens inspireren door classics."

DE DUUR

Het festival duurt in totaal drie dagen.

"De eerste twee dagen zijn er ongeveer vijf concerten per dag en voor de rest zijn er DJ's. De derde dag zijn er geen knallers. Dan draaien er een paar DJ's en kan iedereen gewoon lekker na-chillen".

Waarom maar vijf concerten?

"Als ik een concert heb gezien dat anderhalf uur duurt, is mijn concentratie weg. Dan wil ik bijkomen. Het is zonde als er onwijs veel grote artiesten zijn. Ik wil voorkomen dat je moet kiezen tussen twee hele vette artiesten, of dat je nog staat te stuiteren van het vorige concert en daarom nauwelijks iets meekrijgt van de volgende."

DE LINE-UP

Een ding weet Sef zeker: Daft Punk moet het festival afsluiten. Hij was een keer bij een optreden van het Franse dance-duo en dat was de bom.

"Dat was het beste concert dat ik ooit heb gezien, als zij optreden wordt het crazy."

Kanye West sluit de eerste dag af. Ook moet Frank Ocean komen, want hem heeft Sef nog nooit live gezien. Maar dat is nog niet alles:

"Ook komen R. Kelly, Jai Paul, The White Stripes, Fela Kuti (ja echt), James Blake en Green Velvet. Er komt ook een DJ-blokje met The Flexican, DJ Cinnaman, Mister Wix en FS Green. Oh, en M.I.A. komt trouwens ook. En André 3000 releaset er zijn nieuwste album."

Tja... Als je het helemaal zelf mag bepalen ;) Oh, en vergeet Omar Souleyman niet!

"Omar Souleyman stond een keer op Lowlands. Dat was de eerste keer dat hij in Nederland was. Ik trommelde al mijn vrienden op. Om half 4 zouden we verzamelen. Zijn optreden begon om 4 uur. Om de tijd te doden ging ik even liggen en deed ik mijn ogen dicht... En, je raadt het al: ik ben door het optreden heen geslapen. Daarom moet Omar ook komen, om die dag goed te maken."

DE LOCATIE

Sef wil een festival organiseren op een warme plek.

"Het moet een beetje heuvel- en rotsachtig zijn, in de buurt van de zee. Er moeten van die gekleurde lampionnetjes komen, een beetje parade-achtig. Geen zweefmolens of zo, maar wel veel sfeer en kleur. Er is één tent en de rest is open. Alle acts mogen na hun optreden nog lekker twee uur hun favoriete platen draaien."

BACKSTAGE

"Artiesten moeten vrij rond kunnen lopen. Op sommige festivals sta je als artiest heel afgesloten backstage, maar ik vind het juist leuk om na mijn optreden zelf te gaan feesten."

SIDE ACTIVITIES

Daar heeft Sef niks mee. Bovendien is Playlist festival daar te klein voor.

"Er mogen 2000 mensen naar binnen. Ik wil niet bungeejumpen of zo. Ik wil gewoon lekkere muziek, veel chill-plekken en lekker eten."

ETEN/DRINKEN

Sef gaat voor kwaliteit.

"Lekkere, goede wijn, verschillende restaurants en cateraars met standjes waar je zeevruchten, Surinaams en bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch kunt eten. Iedereen moet écht lekker kunnen eten en genoeg keuze hebben."

HOE LAAT BEGINNEN WE?

Het festival begint rond een uur of vier, zodat de tweede act al in de schemer speelt.

"Daft Punk heeft bijvoorbeeld een lichtshow, die komt het best tot zijn recht in het donker, en al die lampionnetjes zijn dan ook veel sfeervoller."

TELEFOONS?

Daar is Sef heel duidelijk over.

"Niemand mag telefoons meenemen! Er wordt niet gefilmd en niet gefotografeerd. Ik vind dat je het moment zo gigantisch verpest als je het vastlegt. Dan ben je zo bezig met laten zien aan anderen hoe het is, in plaats van dat je er zelf van geniet. De meest magische momenten zijn de momenten die je hebt onthouden, daar zijn geen beelden van."

Zou jij naar het festival van Sef gaan?

Ik wil meer Festival van...

>> Het Festival Van... Nothing But Thieves
>> Het Festival Van... VANT
>> Het Festival Van... Klyne

Ster advertentie
Ster advertentie