3FM nieuws

Bertolf stopt en doet laatste optreden op Songbird

  1. Nieuwschevron right
  2. Bertolf stopt en doet laatste optreden op Songbird

Zanger Bertolf kondigt zijn laatste solo-optreden aan. Hij start een nieuw bandproject onder de naam Color Reporters.

Op de site van zijn platenmaatschappij kondigt Bertolf aan dat hij stopt als solo-zanger. Hij begon als gitarist bij Ilse DeLange, speelde daarna in de band The Junes ging solo in 2007.

Laatste optreden Bertolf op Songbird 2012

Bertolf geeft zijn laatste optreden onder de naam 'Bertolf' op het Songbird Festival in Rotterdam op 25 november 2012. 3FM is mediapartner van dat festival. Via de radio en online doen we verslag.

Voorlopig geen soloplaten meer voor Bertolf

Na zijn laatste optreden op Songbird gaat Bertolf verder met andere bandjes. Met gitarist Bas Wilberink start hij de band Color Reporters. Ook is Bertolf nog te zien in het theater met Kasper van Kooten. Onderstaande meldt Bertolf op de site van de platenmaatschappij:

Joe beste mensen,

Morgen op het Songbird festival in Rotterdam is voorlopig het laatste optreden van “Bertolf”. Ik wilde het eigenlijk niet op deze manier ‘officieel’ aankondigen, maar het scheelt een hoop mailtjes zo.

De reden is dat ik me de afgelopen tijd nooit helemaal senang ben gaan voelen in mijn rol als solo-artiest en (enige) leadzanger/frontman.
Ik wil me de komende tijd even gaan richten op andere projecten. Natuurlijk staan er eerst de theatertour(waar er natuurlijk ook wel ‘Bertolf’ liedjes zullen langskomen) en het album(met nieuwe materiaal) met Kasper van Kooten op stapel(onder de de naam “Harde Noten”).
Ook voor daarna heb ik al genoeg leuke plannen: zo ben ik met Bas Wilberink(nu nog de gitarist in mijn band) een bandproject aan het opzetten: Color Reporters.

Het zou zomaar kunnen dat het over 3 jaar(of 2) toch weer gaat kriebelen en ik een solo-plaat ga maken, maar voorlopig heb ik die plannen even niet.

Iedereen bedankt voor de support de afgelopen jaren. Misschien tot morgen, ik zie je graag in het theater of anders later bij een ander project!
Bertolf

Ster advertentie
Ster advertentie