3FM nieuws

Alles wat je moeten weten over Bring Me The Horizon

  1. Nieuwschevron right
  2. Alles wat je moeten weten over Bring Me The Horizon

Je hoort hun single 'Follow You' regelmatig voorbij komen op 3FM en vandaag werk bekend dat ze op 13 november in de HMH staan. Hoog tijd om Bring Me The Horizon aan je voor te stellen.

(Lowlands 2014, foto: Ben Houdijk)

Sinds hun oprichting in 2004 brachten de mannen van Bring Me The Horizon zeven albums uit, die qua sound nogal van elkaar verschillen. Het geluid van de band is in de loop der tijd namelijk flink veranderd. Aan het begin van hun carrière maakten ze death metal, gaandeweg voegden ze daar wat elektronica aan toe en inmiddels maken ze agressieve rock met elektronische invloeden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doorbraak

In Nederland brak de band in 2015 écht door met het album That's The Spirit: het album met daarop de hit 'Throne' en 'Follow You'. Het album werd 'poppier dan ooit' genoemd, en daar heeft de band wel een verklaring voor: "Toen we begonnen waren we 17 en was death metal de beste muziek ter wereld. Nu zijn we 12 jaar verder en maken we andere muziek. Ik denk dat dat logisch is: je muzieksmaak verandert, zeker in die periode. Bijna niemand luistert op z'n vijftiende naar dezelfde muziek als op z'n vijfentwintigste", vertelt zanger Oliver in een interview met Billboard.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inspiratie

Voor hun laatste album liet de band zich inspireren door Britse bands als Oasis en Blur, terwijl de elektronische klanken werden afgekeken van bijvoorbeeld Massive Attack en Björk. Maar zoals ze zelf zeggen: "Alles inspireerde ons, van classic rock tot hiphop tot jazz". Omdat het eindresultaat nogal anders klonk dan hun eerdere albums, was de band best zenuwachtig voor de reacties van hun fans. "Niet omdat ik dan anders zou gaan denken over het album, maar omdat ik iedereen tevreden wil houden. Ik denk dat het album beter is omdat het niet zo zwaar en niet zo veel geschreeuw is", aldus zanger Olivier Sykes.

Santorini

Het kan ook dat de plaat minder zwaar klinkt door de plek waar hij is opgenomen, namelijk het Griekse eiland Santorini. Iedere minuut dat de band niet in de studio hoefde te zijn, werd er gezwommen, over het eiland gereden of uitgegaan. "We vonden die plek toen we zochten op 'de meest fantastische opnamestudio's ter wereld", vertelt toetsenist aan Rolling Stone. "Ik mailde ons management als grap of we daar op mochten gaan nemen. Ze zeiden nog ja ook!"

Day 60 @Black Rock. End of a long recording session with Bring Me The Horizon

Posted by Black Rock Studios Santorini - Residential Recordings on Thursday, July 30, 2015

Tournee

In 2016 is de band vooral druk met toeren. In april vind je ze nog in Europa, voordat ze naar de Verenigde Staten vertrekken. Niet getreurd, ze komen heel snel weer terug voor het Europese festivalseizoen. Zo staan ze begin juni op ons eigen Pinkpop. Geen kaarten voor Pinkpop? Op 13 november staan ze ook in de Heineken Music Hall: voor 3FM Presents Bring Me The Horizon. De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 25 maart om 10:00 en vanaf dinsdag 29 maart kan je de hele week kaarten winnen, dus zet je radio op 3FM!

De Britse rockband BRING ME THE HORIZON staat op zondag 13 november in de HMH. Vorig jaar bracht de band hun vijfde...

Posted by Heineken Music Hall on Tuesday, March 22, 2016


>> Lees ook: Bring Me The Horizon leert oma schreeuwen

Ster advertentie
Ster advertentie