3FM nieuws

Nieuwe versie 'Do They Know It's Christmas' online

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe versie 'Do They Know It's Christmas' online

Dertig artiesten hebben onder de naam Band Aid 30 de track 'Do They Know It's Christmas' opnieuw uitgebracht.

Er is een nieuwe versie verschenen van het nummer 'Do They Know It's Christmas' van Band Aid. De Ierse zanger en activist Bob Geldof heeft de track samen met dertig artiesten opnieuw uitgebracht om geld in te zamelen voor slachtoffers van Ebola.

Band Aid 30 supergroep

In de 2014-versie van 'Do They Know It's Christmas' zijn onder andere artiesten als Sam Smith, Ed Sheeran, Ellie Golding, One Direction en Bastille te horen. Giel draaide de track op 17 november voor het eerst in de Ochtendshow en laat je gelijk even weten wie je nou precies hoort:

Band Aid 30 - 'Do They Know It's Christmas' 2014

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opbrengst voor ebola

'Do They Know It's Christmas' van Band Aid 30 is vanaf 17 november 2014 te downloaden. De opbrengst gaat naar de bestrijding van ebola en naar hulp voor slachtoffers van de ziekte. Meer info vind je op de website van Band Aid 30.

Band Aid 1984

In 1984 bracht Geldof voor het eerst artiesten bij elkaar om een benefietsingle op te nemen. De opbrengst werd gebruikt om de hongersnood in Ehtiopië te bestrijden. Onder andere U2, George Michael en Sting deden toen mee op 'Do They Know It's Christmas'. Het enorme succes van de single stimuleerde Michael Jackson om de Amerikaanse tegenhanger USA For Africa in het leven te roepen en 'We Are The World' uit te brengen. Ook was het de eerste aanzet richting de legendarische Live Aid concerten in 1985.

Deze nieuwe versie is niet de eerste revival van Band Aid. In 1989 kwam Geldof al met Band Aid II en in 2004 met Band Aid 20.

Band Aid - 'Do They Know It's Christmas' 1984

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie