3FM nieuws

Live At Whelans is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Live At Whelans is 3FM Album van de Week

Heb je het album van Gavin James, de man achter de oud-3FM Megahit 'Book Of Love', al gehoord? 3FM roept hem uit tot Album van de Week.

Ed Sheeran is groot fan van Gavin James. Hij stuurde in september 2014 een tweet uit naar zijn miljoenen volgers met de boodschap: "Record labels, if you ignore Gavin James, you are losing out!".

Muzikale carrière

Niet dat de Ierse zanger Ed Sheeran perse nodig had, want hij timmerde muzikaal al behoorlijk aan de weg. Bovendien komt Gavin uit een muzikale familie. Zijn overgrootouders waren beroemde operazangers en zijn zus zit bij het Dublin Gospel Choir.

Gavin begon op zijn achtste met gitaarspelen en na zijn middelbare school probeerde hij zijn bestaan bij elkaar te verdienen door op te treden in Temple Bar, een bekende uitgaansbuurt in Dublin.

Well hello

De allereerste single die Gavin uitbracht heet 'Say Hello'. Het nummer viel vooral in eigen land goed in de smaak, want hij werd uitgeroepen tot Irish Song of the Year 2012. Het liedje stond een half jaar lang in de Ierse hitlijsten. Het duurde even voor hij ook buiten eigen land bekend werd, maar mede dankzij Ed Sheeran ging het iets sneller. In Nederland leerde we Gavin kennen met zijn 'Book Of Love'.

Voorloper op het debuutalbum

Als voorloper op zijn debuutalbum brengt Gavin deze liveplaat uit, opgenomen in concertzaal Whelans in het Ierse Dublin.

>> Win 3FM Album van de Week

Gavin James - Live At Whelans

Gavin James live bij Giel

De zanger was in januari te gast bij Giel. Daar liet hij natuurlijk 'The Book Of Love' horen, maar ook een cover van Coldplays 'Magic' en het liedje 'For You'. Check hier de beelden.

Ster advertentie
Ster advertentie